برخی از کارشناسان میگویند بغل کردن در صورتی که به درستی انجام شود، خیلی خطرناک نیست. به همان اندازه روش بغل کردن، اینکه چه کسی را در چه جایی بغل میکنید، هم مهم است.
هر چه شمار بیشتری از افراد را در آغوش بگیرید، خطر بیشتر میشود. بنابراین در آغوش گرفتن را به نزدیکترین بستگان و دوستان که اصول بهداشتی (شستن مرتب دستها، فاصلهگیری اجتماعی و ماسک زدن) را هم رعایت میکنند، محدود کنید.
از بغل کردن افرادی که در گروههای پرخطر از لحاظ بیماری کووید-۱۹ ناشی از ویروس کرونا قرار دارند، از جمله افراد بالای ۶۰ سال یا افراد دچار بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی، بیماریهای ریوی، سرطان و...تا جایی که میتوانید پرهیز کنید.
مانند سایر فعالیتها، بغل کردن در فضای باز احتمالا خطر کمتری از بغل کردن در فضای بسته دارد.
در صورتی که فرد درست و مکان درست را انتخاب کرده باشید، مسئله بعدی بغل کردن به شیوهای است که کمترین خطر ممکن را داشته باشد:
- پیش از بغل کردن اول رضایت طرف مقابل را بگیرید.
- ماسک بزنید.
- هنگامی به طرف مقابل نزدیک میشوید، نفستان را حبس کنید.
- هنگامی برای چند ثانیه طرف مقابل را در آغوش میگیرید، سرتان را به طرف مقابل بچرخانید و دور نگهدارید.
- به نگهداشتن نفستان ادامه دهید (حرف هم نزنید و حتی نجوا نکنید).
- از حالت بغل کردن خارج شوید و بیدرنگ به فاصله ۲ متری بازگردید.
- سرتان از به طرف دور از شخص مقابل بچرخانید و نفستان را رها کنید.
استفاده از این شیوه خطر اینکه هر کدام از شما نفس فرد دیگر را استنشاق کند، کاهش میدهد- در نتیجه حتی اگر هر یک از شما دارای عفونت بدون علامت باشید، ذرات حاوی ویروس را به دیگری منتقل نمیکنید.
به یاد داشته باشید که ویروس کرونا در حالت بیعلامت (عفونت وجود دارد، اما علامتی بروز نمیکند) و حالت پیش از علامتدار شدن (عفونت وجود دارد، اما «هنوز» علامتی بروز نکرده است) نیز ممکن است به دیگران منتقل شود.
اگر از قبل برای بغل کردنهایتان برنامه داشته باشید و هنگام در آغوش هم بودن نفس فرد دیگر را استنشاق نکنید، خطر انتقال ویروس حتی در هنگام بروز بیماری کووید-۱۹ نسبتا کم است./ همشهری
دیدگاه شما