باشگاه خبرنگاران: چهارمین هفته شهریور 99 با افزایش چشمگیر نرخ ارز و سکه آغاز شد به طوری که روند افزایش قیمت در روزهای بعدی ادامه داشت و نرخ دلار و یور وارد کانال قیمتی جدیدی شدند همچنین قیمت طلا و سکه نیز همسو با بازار ارز دستخوش تغییرات شدید قیمتی شدند به طوری که سکه به کانال 13 میلیون تومانی رسید البته بازار ارز و سکه در آخرین روز هفته با کاهش اندکی در قیمت مواجه شدند.
بازار سرمایه نیز بر خلاف هفته های گذشته شرع به رشد کرد و نمودار شاخص کل بورس تغییر مسیر داد و روند صعودی را در پیش گرفت که در پی آن شاهد سبز پوش شدن اکثر نمادهای بازار سرمایه بوده ایم.
شنبه (22 شهریور) شاخص کل بورس در آغاز معاملات با رشد 31 هزار واحدی وارد کانال یک میلیون و 590 هزار واحدی شد همچنین در آخرین روز معاملات هفته شاخص کل بورس در آغاز معاملات با رشد 44 هزار واحدی وارد کانال یک میلیون و هزار 709 واحدی شد.
نرخ دلار و یورو بیش از 4 هزار تومان افزایش یافت
درآخرین هفته شهریور 99 بازار ارز روند افزایش در قیمت را تجربه کرد به طوری در اولین روز هفته نرخ دلار و یورو به ترتیب به مبلغ 22 هزار و 980 تومان و 27 هزار و 180 تومان بوده است که افزایش قیمت در روزهای بعدی ادامه داشت و در آخرین روز کاری هفته دلار با افزایش 4 هزار و 750 تومانی به نرخ 26 هزار و 800 تومان رسید و یورو نیز 4 هزار و 370 تومان گران شد و با مبلغ 31 هزا و 550 تومان به فروش رسید.
سکه از کانال 13 میلیون تومانی گذر کرد
با توجه به اینکه نرخ طلا و سکه همسو با بازار ارز روند صعودی را در پیش گرفته بود در اولین روز هفته سکه به قیمت 12 میلیون 130 هزار تومان به فروش رسید روند افزایش قیمت ادامه داشت و در روز پنجشنبه (27 شهریور) نرخ سکه از کانال 13 میلیون تومانی عبور کرد و به قیمت 13 میلیون و 150 هزار تومان رسید البته نرخ سکه در این رقم پایدار نماند و سکه به کانال 12 میلون تومان بازگشت و در قیمت 12 میلیون و 950 هزار توان پایدر ماند.
هر گرم طلای 18 عیار نیز در این هفته با تغییرات محسوسی همراه بود چراکه قیمت آن در روز شنبه (22 شهریور 99) یک میلیون و 130 هزار تومان بود که در روز پایانی هفته به مبلغ یک میلیون و 220 هزار تومان رسید.
تغییرات نرخ ارز عامل اصلی افزایش قیمت سکه
نادر بذر افشان دبیرهیات مدیره اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران گفت:درآخرین روز کاری هفته چهارم شهریور حباب سکه به یک میلیون تومان رسید که علت افزایش آن نسبت به هفته گذشته نوسانات نرخ ارز است. اونس جهانی با تغییرات بسیار اندکی همراه بود و حدود 10 دلار نوسان داشت.
بذر افشان تصریح کرد:نوسان و التهابات نرخ ارز در بازار داخلی بر بازار سکه و طلا تاثیر گذاشت و سبب شد قیمت آن افزایش یابد همچنین تقاضا برای خرید سکه نسبت به هفته گذشته حدود 10 درصد افزایش یافت چراکه افراد به منظور حفظ ارزش سرمایه خود به سمت خرید سکه روی آوردند.
او افزود:در طول هفته ای گذشت نرخ سکه به طور میانگین حدود 500 هزار تومان افزایش یافت و هر گرم طلای 18 عیار تقریبا 40 هزار تومان گران شد.
بذر افشان گفت:با توجه به اینکه اونس جهانی برخلاف نرخ ارز با تغییرات چشمگیری در بازار داخلی همراه نبود، اما اگر روند صعودی نرخ ارز در روزهای آینده ادامه داشته باشد شاهد افزایش قیمت سکه و طلا خواهیم بود البته با کنترل بیشتر بانک مرکزی بر بازار ارز سبب کاهش قیمت دلار و یورو می شود که در پی آن قیمت طلا و سکه کاهش می یابد و به ثبات می سد.
بیشترین تغییرات سهام هادر بازار سرمایه
در هفته اخیر نمادهای غنوش، زملارد و تپولا در سه بازار بورس، فرابورس و بازار پایه بیشترین جابجایی را در میزان سهامشان داشتند همچنین در حال حاضر بزرگترین شرکت به لحاظ ارزش بازار فارس است که حدود 452 هزار میلیارد تومان ارزش دارد.
علت رشد شاخص کل بورس در چهارمین هفته شهریور
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه گفت:در هفته های گذشته قیمت سهام ها به شدت کاهش یافته بود و رفتاترهای سهامداران در بازار کمی هیجانی بود که البته بازگشت قیمت سهام ها دور از انتظار نبود.
او افزود:البته تمهیدات خوبی در 15 روز گذشته توسط وزارت اقتصاد و سازمان بورس صورت گرفت که سبب شد با تصمیم گیری های به موقع برای هماهنگی سهامداران حقوقی بازار سرمایه روند بازار تغییر کند.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد:باید این نکته را در نظر داشت که بعد از هر دوره اُفت شاخص بورس شاهد رشد بازار خواهیم بود و برعکس که این مسئله امری طبیعی در بورس است.
دارابی درباره تمدید مهلت پذیره نویسی پالایش دوم گفت:هم اکنون بازار اطمینان کافی به حمایت دولت از پالایشگاه ها را ندارد به همین دلیل به نظر می رسد در حال حاضر شرایط خوبی برای صندوق دارا دوم در بازار وجود نداشته باشد.
او اظهار کرد:معتقدم بازار سرمایه در روزهای آینده روند متعادلی داشته باشد و شاهد اُفت و خیز های شدید در شاخص کل بورس نباشیم.
دیدگاه شما