ارزش روز سهام عدالت
در روزی که بازار بیش از ۴ هزار واحد نزول کرد، ۴۸۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد و ارزش سهام عدالت نیز ۳.۶ درصد کاهش یافت. ارزش سبد سهام عدالت با ۵۳۲ هزار تومان نزول در پایان معاملات، به ۱۶ میلیون و ۶۷۶ هزار تومان رسید، در حالی که ارزش آن در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، ۱۷ میلیون و ۸۱۲ هزار تومان بوده است.
بورس در انتظار شستا
ارزش معاملات روز شنبه ۱۷ هزار و ۶۶۷ میلیارد تومان بود که نسبت به روز چهارشنبه ۲۴ درصد کاهش یافته است. شاخص کل ۰.۲۷ درصد و شاخص کل هموزن نیز ۰.۵۸ درصد کاهش داشتند. کاهش چشمگیر ارزش معاملات نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته نشان میدهد که سهامداران در انتظار روزهای آتی بازار و گذر از عرضه اولیه «وسپهر» و «پالایشی یکم» هستند. همچنین بازار در انتظار بازگشایی شستا است، باید در انتظار بود که شستا بالاخره چه زمانی بازگشایی میشود.
صف های خرید و فروش بورس
در روز گذشته ۵۲ درصد نمادها صف فروش داشتند و مابقی در صف خرید بودند، ارزش صف خرید روز شنبه هزار و ۵۲۲ میلیارد تومان و ارزش صف فروش بیش از ۶ هزار و ۲۰۰۰ میلیارد تومان بود. تفاوت معنادار ارزش صف خرید و صف فروش نشان میدهد که عوامل بیرونی تاثیر بیشتری بر نزولی شدن شاخص داشتهاند.
دیروز نیز در ۵۹ درصد نمادها حقیقی ها خریدار اکثریت بودند و ۴۱ درصد حقوقی ها اکثریت خرید را به خود اختصاص دادند.
بورس ترس خورده
به نظر میرسد علاوه بر تاثیر عرضه های اولیه و بازگشاییهای ابتدای هفته، بازار نسبت به اخبار سیاسی نیز واکنش منفی نشان داده است. اخبار افزایش تحریمها و فعال شدن مکانیسم ماشه از جمله اخبار تاثیرگذار روزهای اخیر بوده است.
البته برخی دیگر می گویند این ترس به پایان خود رسیده است نمادهای پالایشی که یکی از ترس های بازار بود باز شده و آخرین خاکریز استرس شستا است. این گروه می گویند تغییرات قیمت دلار برای بورس جاذبه بیشتر از اتفاقات سیاسی دارد.
بازار در انتظار گزارشهای ۶ ماهه
یکی دیگر از اتفاقات پیش روی بورس، به روز شدن گزارش های مالی شرکت ها است. از سهشنبه گزارش ماهانه شرکتها راهی سامانهی کدال میشود که با توجه به رو اتمام بودن پایان شهریورماه گزارشهای ۶ ماهه و میاندورهای شرکتها اهمیت فراوانی برای بازار دارد، به این دلیل که بازار به دنبال یک معیار برای اندازهگیری ارزندگی شرکتها خواهد است.
پیش بینی بورس امروز ۳۰ شهریور
امروز هم مثل دیروز کفه خوش بینان به شاخص بیشتر است اما خوش بینی دیروز نافرجام بود.
خوش بینان امروز هم با استناد به معاملات دیروز بازار سهام بر بهبود روند معاملات و منطقی شدن آن تاکید دارند. آنان امروز امیدوار هستند شاخص بی توجه به اتفاقات سیاسی و با تکیه بر عوامل بنیادین رشد کند و کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار را پس بگیرد. برخی نیز روزهای پر عرضه را روزهایی می دانند که ترس سهامداران را می گیرد به همین دلیل با توجه به عرضه های دیروز رای به سبز پوشی بورس در امروز می دهند.
اما اخبار سیاسی پیرامون اقتصاد ایران در کنار تلاش سهامداران برای جابجایی سهام کوچک و متوسط با سهام های بنیادی دلایلی است که برخی تاکید دارند حداقل نیمی از بازار را سرخ رنگ می دارد. در این نگاه با فرض مثبت شدن شاخص کل، هم چنان شاهد نزولی بودن شاخص هم وزن هستیم.
برخی اما امکان عرضه ها را بیشتر می دانند، عرضه هایی که می تواند در یک یا دو روز آینده پای بازار را در کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار گیر دهد.
گروهی از تحلیلگران انتظار دارند پس از بازگشایی پالایشیها و به دنبال آن تعدیل شاخص، با ورود شستا استرس نمادهای بستهشده کاملاً از بین برود و بازار دوباره میتواند تثبیت شود. اما دسته دیگر معتقدند سیاستهای حمایت از بازار تنها تعدیلات قیمتی را به تعویق انداخته و بازار هنوز به تخلیهی حبابهای قیمتی نیاز دارد.
در بورس امروز دو گروه وجود دارند بدبین هایی که یا فرار را بر قرار ترجیح می دهند یا به دنبال آن هستند که شانس خود را در نمادهای دیگر امتحان کنند.آنها فروشندگان بالفطره بازار این چند روز خواهند بود اما خوش بین ها به روند قیمت جهانی و ارز تاکید دارند جایی که در بهترین حالت به کار نیمی از بازار می آید.
یکی از فعالان بازار سهام می گوید: با توجه به دو عرضه اولیه به ظاهر جذاب امروز در بورس تهران شاهد مسابقه طناب کشی بین شاخص سازها و کوچک ها است باید دید کدام یک می تواند دیگر را به سمت خود بکشاند. هر کدام برنده شوند می توانند چند روزی شاخص را به دبنال خود بکشانند. البته هستند کسانی که می گویند بازار با عبور از یک شنبه ریزشی می تواند مسیر خود را از دوشنبه معکوس کند. باید دید برنده امروز بازار کدام گروه هستند شاخص سازها که در هر مثبتی بازدهی بالاتر و در هر منفی ریزش بیشتری دارند یا سهام های کوچک و متوسط که میل به تعدیل شاخص و هدایت بازار به سوی تعادل دارند؟
گفتنی است توان تولید سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن کنسانتره در کشور وجود دارد، اما به دلایلی از جمله کمبود سرمایه، بازار مصرف و مواد اولیه در حال حاضر حدود ۸۰ هزار تن کنسانتره در کشور تولید و حدود نصف آن صادر میشود، اما در بخش آبمیوه مصرف داخل بیشتر از صادرات است. با این وجود سرانه مصرف آبمیوه در ایران نهایتاً در سالی که مشکلات اقتصادی کمتر باشد به ۱۱ لیتر در سال میرسد و با بالا گرفتن مشکلات اقتصادی مصرف آبمیوه هم کمتر میشود، اما در کشورهای اروپایی ۳۵ تا ۴۰ لیتر در سال است
دیدگاه شما