سازمان برنامه و بودجه کشور با تکذیب ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر «ﻧاپدید ﺷﺪن یک ﻣﯿﻠﯿﺎرد و ۳۰۰ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﯾﻮرو از ﻣﻨﺎﺑﻊ ارزی ﮐﺸﻮر» اعلام کرد: هیچگونه بینظمی و تخلفی در این خصوص صورت نگرفته و مطالب عنوان شده ناشی از استنباط نادرست بوده است.
به نقل از مرکز اطلاعرسانی، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، این سازمان مدعیات گزارشی در یک رسانه با عنوان «ﻧاپدید ﺷﺪن یک ﻣﯿﻠﯿﺎرد و ﺳﯿﺼﺪ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﯾﻮرو از ﻣﻨﺎﺑﻊ ارزی ﮐﺸﻮر» که مستند به توئیت نماینده سبزوار در مجلس است، را تکذیب کرد.
سازمان برنامه و بودجه کشور در تکذیبیه خود آورده است: منابع قانون «حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی»، علاوه بر معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار، معادل همین مبلغ آورده چهار موسسه عامل بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون، پست بانک ایران و صندوق کارآفرینی امید بوده است. همچنین در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷، مجموعا ۸۳.۷ درصد از سپردهگذاری منابع صندوق توسعه ملی نزد مؤسسات عامل در چهار مرحله توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به صندوق توسعه ملی ابلاغ شد و در مجموع ۱۲۵۵ میلیون دلار، معادل ۶۶۹۰ میلیارد تومان منابع صندوق با همین میزان از منابع داخلی مؤسسات عامل تلفیق شد و مبلغ ۱۳۳۸۰ میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان تجهیز شد.
در ادامه این اطلاعیه ضمن اعلام پرداخت ۱۲ هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان تسهیلات در مناطق هدف قانون فوق به طرح اشتغالزایی روستایی و عشایری حقیقی و حقوقی، آمده است: از ابتدای سال ۱۳۹۹ نیز ۲۴۵ میلیون دلار باقیمانده منابع از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور به صندوق توسعه ملی بهمنظور سپردهگذاری نزد مؤسسات عامل موضوع این قانون ابلاغ شده که تاکنون به لحاظ محدودیتهای ارزی معادل ریالی ۹۰ میلیون دلار آن نزد موسسات عامل توسط بانک مرکزی سپرده گذاری شده است.
در بخش دیگر این تکذیبیه با اشاره به موافقت مقام معظم رهبری مبنی بر برداشت معادل ریالی یک میلیارد یورو از منابع صندوق توسعه ملی برای مقابله و مدیریت عوارض ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، این مسئله را مربوط به سال جاری و نه سال گذشته دانسته و آمده است: متعاقب این مجوز، مکاتبات لازم از طرف سازمان به صندوق توسعه ملی و از طرف صندوق مذکور به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران جهت برداشت از حساب صندوق و تبدیل به ریال با نرخ تسعیر روز سامانه نیما و واریز وجه ریالی به حساب مربوطه در خزانه، صورت گرفته است.
سازمان برنامه و بودجه در بخش پایانی تکذیبیه خود آورده است: از آنجایی که واریز معادل ریالی مبلغ مذکور به یکباره توسط بانک مرکزی امکان پذیر نبوده، این بانک با توجه به شرایط موجود، طی چند مرحله در مجموع به میزان ۴۴۰ میلیون یورو را تسعیر و وجوه ریالی حاصله را به خزانه واریز کرده و بلافاصله بر اساس تخصیصهای صادره از سوی سازمان، مبالغ واریزی بابت هزینههای مقابله با شیوع ویروس کرونا و بیمه بیکاری از طریق دستگاههای اجرایی ذیربط به مصرف رسیده است. تخصیص های بعدی نیز بر اساس مراحل بعدی واریز وجوه حاصله، بلافاصله اقدام خواهد شد.
علیاصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در توئیت خود مدعی شده بود: «سال ۹۷ یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی اختصاص یافته که فقط ۴۰ درصد آن استفاده شده است. در سال ۹۸ نیز یک میلیارد یورو دیگر برای کرونا اختصاص یافته که ۳۰ درصد آن پرداخت شده است. دولت به فوریت گزارش دهد که یک میلیارد و سیصد میلیون یورو باقیمانده کجاست!؟ دیوان محاسبات هم ورود کند.»
ایرنا
دیدگاه شما