وی اضافه کرد: وقتی معاملهای انجام نمیشود، کاهش قیمت خودروها را به دنبال دارد، هرچند عدهای همچنان در برابر کاهشها قیمتها مقاومت میکنند.
به گفته این مقام صنفی، اکنون فروشندگان در بازار به صف شدهاند، اما مصرفکنندگان و متقاضیان خودرو به امید کاهش بیشتر قیمتها، از خرید دست کشیدهاند.
وی توضیح داد: هرچه نرخ ارز بیشتر کاهش یابد، قیمتها نیز پایینتر خواهد آمد، به طوری که در حدود ۲۵ روز تا یک ماه گذشته افت ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت خودروهای داخلی، مونتاژی و خارجی را شاهد بودیم و این نزول در بازار خودروهای خارجی به مراتب شدیدتر بود.
کاشانینسب ضمن یادآوری افت قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از ۲۶۰ میلیون تومان در هفتههای گذشته به کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان و رسیدن پراید به مرز ۱۰۰ میلیون تومان و حتی پایینتر گفت: واقعیت اینکه در برههای، قیمت خودرو به دلیل بورسبازی دلالان، با نرخی شدیدتر از رشد قیمت دلار افزایش یافت، اما با نزولی شدن دلار، کاهش قیمت خودرو آن گونه که باید، اتفاق نیفتاده و هنوز جای ریزش دارد.
وی تاکید کرد: اکنون با توجه به روند رو به رشد تولید خودرو از سوی دو خودروساز بزرگ کشور و بیشتر بودن عرضه از تقاضا، انتظار میرود که قیمتها بیش از پیش کاهش یابد.
نایب رییس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی تهران خاطرنشان کرد: بنابر بازار فعلی، مشتری واقعی، تعیینکننده بوده و با چانهزنی میتواند خودرو را به قیمت مورد نظر خود خریداری کند.
درحالی که تحلیلهای کارشناسانه از بازار ارز حاکی از روند کاهشی نرخها طی هفتههای آینده است، با توجه به تاثیر مستقیم آن بر سایر بازارها، کارشناسان پیشبینی میکنند با تخلیه حباب قیمتی و نزول شدید قیمتها در بازار خودرو را شاهد باشیم.
سیاستهای دولتمردان و اتخاذ تصمیمهای کارشناسانه میتواند هرچه بیشتر از التهابهای موجود در مسیر رسانیدن خودرو به دست متقاضیان بکاهد.
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو هفته گذشته اعلام کرد: ظرفیت قطعهسازی کشور پاسخگوی تولید سالیانه سه میلیون دستگاه خودرو است، اما امسال برای تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو برنامهریزی شده است.
ایرنا
دیدگاه شما