برترینها: سازمان غذا و داروی ایالات متحده موسوم به اف دی ای، مجوز استفاده اضطراری برای تزریق عمومی واکسن کرونا که توسط شرکت فایزر تولید شده را صادر کرد.
«اف دی ای» جمعه شب ۲۱ آذر با تائید واکسن کرونا، به نهادهای مرتبط اجازه داد تزریق واکسن در آمریکا را آغاز کنند.
دقایقی بعد از انتشار این خبر، پرزیدنت دونالد ترامپ در یک پیام ویدئویی از کاخ سفید، تائید این واکسن را در طول ۹ ماه یک «معجزه پزشکی» نامید و گفت این واکسن ایمن و موثر است. وی افزود: ساخت واکسن در این مدت، یکی از موفقیت های بزرگ علمی در تاریخ است. این واکسن میلیونها جان را حفظ خواهد کرد و به زودی به همهگیری پایان میدهد.»
بر اساس دانشگاه جان هاپکینز، تا جمعه شب در آمریکا ۱۵.۸ میلیون نفر به کرونا مبتلا شدهاند و ۲۹۴ هزار نفر بر اثر این بیماری جان باختند.
واکسن کرونا ساخت شرکت فایزر و بیونتک است و نخستین واکسن برای همهگیری کرونا است که از سوی آمریکا مجوز تائید میگیرد. سازمان غذا و داروی آمریکا یکی از نهادهای وابسته به وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحدهٔ است.
پیشتر کمیته ویژه سازمان غذا و دارو ایالات متحده به این نهاد توصیه کرده بود که استفاده اضطراری واکسن فایزر را تائید کند. نظر مساعد این کمیته با استقبال جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا، روبرو شده بود. آقای بایدن روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای گفت: «پیشنهاد امروز کمیته مشورتی سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا مبنی بر صدور مجوز اضطراری استفاده از واکسن کووید-۱۹ فایزر- بایو ان تک، نوری درخشان در دورانی تاریک است.»
دولت آمریکا بلافاصله پس از تأیید نهایی، ۶.۴ میلیون دُز از این واکسن را در سراسر کشور توزیع خواهد کرد. اعضای کادر درمانی حاضر در خط مقدم مبارزه با کرونا در اولویت نخست دریافت واکسن قرار دارند.
ارتش آمریکا نیز کارکنان بهداشتی خود را در اولویت دریافت نخستین بخش از واکسنهای تخصیصیافته به نیروهای نظامی قرار داده است. تعداد این واکسنها نزدیک به ۴۴ هزار دُز خواهد بود.
سخنگوی پنتاگون روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که ارتش آمریکا پس از صدور مجوز استفاده اضطراری توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، «طی یک یا دو روز» واکسیناسیون را آغاز میکند.
واکسیناسیون در آغاز داوطلبانه خواهد بود؛ اما پس از صدور مجوز کامل ممکن است اجباری شود.
پیشتر، بریتانیا به واکسن فایزر مجوز داده بود. علاوه بر این واکسن، شرکت مدرنا هم در آمریکا منتظر مجوز سازمان غذا و داروی ایالت متحده است.
دیدگاه شما