در حالی که علل و خواستههای اغلب زوجین در مراجعه به دادگاه خانواده شباهت بسیاری به هم دارند اما گاهی با زن و شوهرهایی مواجه میشویم که خواستههایشان قدری عجیب است. درست همانند خواسته مهسا که به همراه وحید برای درخواست طلاق آمدهاند. او یک خواسته دارد طلاق و بخشش مهریه به شرط برگزاری جشن طلاق!
بحث آنها بیشتر از آنکه به مشکلات عدیده زوجین دیروزی شبیه باشد خواستهای عجیب است. از مهسا اصرار بر برگزاری جشن طلاق و از وحید انکار و طفره از این خواسته.
بالاخره منشی شعبه آنها را به داخل فراخواند. قاضی میانسال با مرور پروندهشان سرش را بلند کرد و رو به مهسا کرد و گفت: اگر قصدت جدایی است چرا با جشن طلاق؟! مشکل چیست؟
مهسا جواب داد: جناب قاضی من تحت تأثیر فضای مجازی و داستانهای خیالی نبوده و نیستم. من خواستهام برگزاری جشن طلاق است تا فردا بعد از جداییمان خانواده وحید به دوستان و فامیلهایشان نگویند که من مشکلی داشتم. من میخواهم در آن جشن دست خیانتکار او را برای همه اقوامشان باز کنم و بدانند که من در این ماجرا بیتقصیرم.
قاضی پرسید واضحتر صحبت کن. مگر همسرت چه خیانتی به تو کرده که نمیتوانی بدون جشن طلاق او را رها کنی؟
مهسا گفت: چند سال پیش در یک میهمانی وحید را دیدم. از آنجا که جوان خوشقیافه و خوشتیپی بود به او علاقهمند شدم و پس از آنکه درخواست دوستی داد پذیرفتم. بعد از ۲ ماه نامزد کردیم و
۶ ماه بعد هم عروسی گرفتیم. اما بعد از ۳ سال متوجه موضوعی شدم که هیچوقت انتظارش را از کسی که مدعی بود عاشقانه دوستم دارد نداشتم. چند ماه پیش وقتی تلفن همراهش را نگاه میکردم متوجه پیامکهای احساسی او با یکی از دوستانم شدم. با وجود انکارش وقتی بیشتر حواسم را جمع کردم دیدم ظاهراً این آقا به سحر که دوست مشترک من و خواهرش است، علاقهمند شده و فراموش کرده که من همسرش هستم. حالا هم نمیخواهم مانع ارتباط او با دوستم شوم اما میخواهم در ازای بخشش مهریهام که ۸۰۰ سکه بهار آزادی است جشن طلاق بگیرم و به اقوام و دوستان این آقا بگویم که او را بشناسند و بدانند که یک خائن است!
در همین لحظه وحید با لحنی طلبکارانه گفت: جناب قاضی دروغ میگوید. من هیچ ارتباطی با سحر نداشتم و برایش سوءتفاهم شده. من فقط احساساتم را برایش بیان کردم وگرنه هیچ علاقهای به او ندارم. من زندگیام را دوست دارم و به هیچوجه حاضر به طلاق دادن همسرم نیستم. اصلاً نمیدانم جشن طلاق چه صیغهای است.
قاضی رو به وحید کرد و گفت: شما همیشه احساساتت را به دیگران در قالب علاقهمندی ابراز میکنی؟
وحید جواب داد: اصلاً تقصیر خودش است. این خانوم اصلاً به من توجهی نمیکند و به جای اینکه به من و زندگیمان تمرکز کند همه فکرش رفتن به کلاسها و برنامههایی است که با دوستانش گذاشته. اصلاً چرا وقتی چند ماه سحر به خانه ما میآمد و جلوی خودش به من محبت میکرد، اعتراضی نداشت. حالا با چند تا پیامک من خائن شدم! اگر سحر مشکلی داشت چرا گذاشت به خانهمان رفت و آمد کند. بعد هم مقصر من نیستم مقصر تویی که به من توجه نکردی و حالا هم ما را در مسیر جدایی قرار دادی.
مهسا که در حال گریه کردن بود با دستمالی چشمهایش را پاک کرد و گفت: جناب قاضی ارتباط وحید با سحر آنقدر عمیق شده که همه نزدیکانمان فهمیدهاند. او آبروی من را جلوی خانوادهام برده و دوست ندارم حتی یک لحظه با او زیر یک سقف زندگی کنم.
وحید در پاسخ به مهسا گفت: هر کاری میکنم اما جشن طلاق نمیگیرم.
مهسا جواب داد: تو خیانت کردی و باید تاوانش را بدهی. یادت نرفته که پدرت پرداخت مهریهام را ضمانت کرده و اگر مجبور شوم خانه پدرت را به جای مهریه میگیرم. پس یا به خواستهام توجه کن یا تا ریال آخر مهریهام را از تو و پدرت میگیرم.
در این لحظه قاضی زوج جوان را به آرامش دعوت کرد و گفت: فکر میکنم شما به چند جلسه مشاوره نیاز دارید تا ببینم مشکلتان با مشاوره حل خواهد شد یا راه چارهای ندارید.
امیرحسین صفدری کارشناس خانواده
متأسفانه این روزها زوجهای جوان توجه زیادی به الزامات زندگی مشترکشان ندارند. در این پرونده هم به نظر میرسد که زوجین دچار طلاق عاطفی شدهاند و این مسأله موجب شده تا وحید برای رفع نیاز عاطفی خودش به فرد دیگری رجوع کند.
زوجین باید یاد بگیرند که برای بیان احساساتشان تنها به همسرشان بسنده کنند و به گونهای هم رفتار نکنند که افراد سودجو همانند سحر با آگاهی از فضای ملتهب بین زوجین از آب گلآلود ماهی بگیرند. بیتوجهی به این مهم میتواند کانون یک خانواده را از هم بپاشد هماننداین زوج که در ابتدای راه با معضل خیانت روبهرو شدهاند.
دیدگاه شما