بازار خودرو در کنار ارز، بورس و مسکن یکی از بازارهای جذاب سرمایهگذاری در ایران بوده و پیشبینی قیمت خودرو کار سادهای نیست. موازی با نوسانات چشمگیر دلار، شاهد نوسانات قیمت خودرو در بازار هستیم اوایل امسال بود که قیمت خودرو بین کارخانه و حاشیه بازار به شدت زیاد بود و پس از آن برای کنترل قیمت خودرو طرح قرعه کشی راه اندازی شد به هر حال برخی معامله گران در بازار خودرو روی موج اخبار سیاسی نوسان قیمت ایجاد کردند و این امر موجب شد تا قیمت خودرو در بازار دوباره دچار نوسان بشاشد
اما آیا این افت قیمت ها ادامه دار خواهد بود؟ وضعیت بازار خودرو طی هفته های گذشته به چه صورت بود؟ آیا با توجه به این که سایت های آگهی اجازه انتشار قیمت ها را ندارند آیا نرخ هایی که اعلام میشود واقعی است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش ها گفت و گویی با نعمت الله کاشانی، نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو انجام دادیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
کاشانی ابتدا درباره وضعیت خرید و فروش در بازار خودرو اظهار کرد: بازار خودرو کاملا تعطیل است و هیچ خرید و فروشی انجام نمیشود. در هفته گذشته که اجازه بازگشایی به نمایشگاه داران داده شد هیچ تغییری در قیمتها حاصل نشد و خرید و فروش نیز صورت نمیگیرد. فروشنده هست ولی خریداری در بازار وجود ندارد.
ماجرای اعلام قیمت خودرو در فضای مجازی
وی ادامه داد: قیمت هایی که در فضای مجازی برای خودرو اعلام میشود هیچ کدام مورد تایید اتحادیه نمایشگاه داران خودرو نیست. این که گفته میشود قیمتها افت میکند درست است چرا که بالطبع وقتی خریداری در بازار وجود ندارد فروشندگان محبور هستند قیمتهای خود را پایین بیاورند. این یک واقعیت است و همه چیز به عرضه و تقاضا برمیگردد. درحالحاضر عرضه وجود دارد اما تقاضایی در بازار دیده نمیشود.
کاشانی افزود: خریداران به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور نگاه میکنند. با توجه به این که سقوط قیمتها در بازارهای مختلف در حال صورت گرفتن است مردم آن را در نظر میگیرند. از طرفی دو شرکت ایران خودرو و سایپا اعلام کردهاند که محصولات خود را طی چند روز آینده به بازار عرضه خواهند کرد. این عوامل همه موثر است و خریداران نیز منتظر میمانند تا قیمتها باز هم افت کند.
نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو در پاسخ به این سوال که شرایط قیمت ها تا پایان سال به کدام سمت میرود؟ به گسترش نیوز گفت: در هر صورت شرایط به صورتی پیش رفت که در مرحله اول از افزایش بیرویه قیمتها در بازار جلوگیری شد. البته تا پایان سال نمیتوان گفت شرایط به چه صورت خواهد بود چرا که هیچ چیز در این بازار قابل پیشبینی نیست. اما در شرایط فعلی میتوان گفت که اوضاع نسبت به یکی دو هفته قبل هیچ تغییری نکرده است.
ضرر نمایشگاه داران خودرو
وی همچنین اشاره ای به وضعیت صنف نمایشگاه داران خودرو کرد و گفت: با این وضعیت که خرید و فروشی صورت نمیگیرد نمایشگاه داران هیچ انگیزهای برای کار ندارند. قیمتها پایین آمده و نمایشگاه دارن مجبور هستند خودروهای خود را باید با ضرر به فروش برسانند. کاسبی وجود ندارد و این صنف به شدت متضرر شده است.
کاشانی در رابطه با علت اختلاف قیمت زیاد بین کارخانه و بازار خودرو اظهار کرد: علت اصلی اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار به این برمیگردد که خودرو برای مدتی تبدیل به کالای سرمایهای شد. این وسیله مصرفی است و نباید چنین دیدگاهی نسبت به آن داشت. افراد برای حفظ سرمایه مثل طلا، ملک و ارز اقدام به خرید خودرو میکردند. اما مدتی است که دیگر این تب و تاب افتاده و شاهد شرایط قبلی نیستیم. کارخانهها اگر بتوانند مواد اولیه را ارزان تر بخرند و قیمت ارز ثابت شود میتوانند با نرخها پایین تری خودرو بفروشند.
شرایط آزادسازی واردات خودرو
وی در پایان اشاره ای به بحث واردات خودرو کرد و گفت: در خصوص آزادسازی واردات خودرو صحبت هایی میشود اما شرایط واردات به نوعی است که همه نمیتوانند این کار را انجام دهند. خودروسازان باید محصولات خود را صادر کنند و در قبال آن خودرو به کشور بیاورند. در این شرایط واردات خودرو ارزبری نخواهد داشت. به طور کلی میتوان گفت این نوع واردات تاثیر خاصی بر بازار و قیمتها نخواهد داشت.
دیدگاه شما