به گزارش پایگاه خبری نشان :

هر فصل به طور متفاوتی بر بدن تاثیر می گذارد به خصوص فصل زمستان که می تواند چرخه خواب عمیق را نیز تغییر دهد. در ماه های سردتر ، بدن تغییرات مختلفی را تجربه می کند تا با کاهش دما، خود را گرم نگه دارد اما این دقیقا چه تاثیری روی خواب شما دارد؟ در این قسمت به تشریح چگونگی تاثیر فصل زمستان بر زمان چرت زدن و کار هایی که می توانید در این باره انجام دهید، پرداخته ایم.

 

چرخه خواب و بیداری شما تغییر می کند

به دلیل کمبود نور خورشید در فصل زمستان، ملاتونین ( هورمون خواب که تنظیم چرخه خوابیدن را برعهده دارد ) بیشتری در بدن ترشح می شود. نور به طور مستقیم بر هیپوفیز تاثیر می گذارد که مسئول ترشح ملاتونین است.  هرچه بدن نور آفتاب کمتری جذب کند، ملاتونین (هورمون خواب) بیشتری تولید کرده و باعث می شود احساس خستگی و بی حالی کنید.

البته راهکارهایی وجود دارد که می توانید برای خنثی کردن تاثیرات این کمبود نور انجام دهید. به طور مثال؛ " چراغ های خانه را تا حد ممکن روشن نگه دارید و از چرت زدن هنگام عصر خودداری کنید تا خواب با کیفیتی در شب داشته باشید ."

تغییرات خلق و خو باعث می شود تا بیشتر بخوابید

بدن شما نه تنها در زمستان ملاتونین بیشتری تولید می کند بلکه همانطور که بنیاد ملی خواب هم توضیح می دهد، تغییر خلق و خو در سردترین فصل سال نیز باعث می شود که یک فرد عادی میل به خوابیدن بیشتر داشته باشد.

این بنیاد خاطر نشان می کند که تقریبا 90 درصد خلق و خو و سطح انرژی افراد تحت تاثیر تغییر فصل است. در موارد شدید، افراد دچار اختلال عاطفی فصلی یا افسردگی زمستانی می توانند هر دو علائم را از جمله از دست دادن انرژی و نیاز به 1 الی 2.5 ساعت خواب اضافی در هر شب داشته باشند.

هوای سرد و خشک خوابیدن را دشوار تر می کند

در زمستان هوا تقریبا بدون رطوبت است. همانطور که بنیاد ملی خواب توضیح می دهد، "این کمبود رطوبت می تواند گلوی شما را تحریک و باعث سرفه و حتی تهوع پس از آن شود که به نوبه خود خواب را دشوار می کند ".

خوابیدن در محیطی خشک می تواند وضعیت را بدتر و ادامه خوابیدن را دشوار کند. در طول زمستان سعی کنید از دستگاه های افزایش رطوبت هوا در شب استفاده کنید تا از اثرات فصلی مختل کننده خواب پیشگیری نمایید.

نسیم سرد و پنجره باز خوابیدن شما را مختل می کند

بعضی اوقات خوابیدن در زمستان با نسیم خنکی که در اتاق می وزد یک روش خوب برای برقراری تعادل در برابر گرمای محیط اتاق می باشد. اگرچه ممکن است به شما کمک کند تا خنک شده و به خواب بروید اما در روند ادامه خوابیدن اختلال ایجاد می کند . مطالعه منتشر شده در یک مجله پزشکی نشان داد که وقتی افراد تحت جریان هوای سرد و مستقیم قرار می گیرند، درخواب بیشتر حرکت می کنند ، ضربان قلب آن ها بیشتر می شود و در نتیجه در طول شب نیز بیشتر بیدار خواهند شد.

دمای ایده آل اتاق خواب بین 18-20 درجه سانتی گراد است. اگر تا حدی احساس سرما می کنید ، جوراب بپوشید اما خود را بیش از حد گرم نکنید زیرا این اتفاق خوابیدن و خواب عمیق را دشوار می کند. در کل برای بهتر خوابیدن نه نیاز به هوای خیلی سرد است و نه هوای خیلی گرم ؛ بلکه باید هواص محیط خواب شما کاملا متعادل باشد .