میزان: دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ممکن است در فاز اول از یک نوع واکسن نظیر واکسن کشته استفاده شود و در دز دوم واکسن ژنومی تزریق کرد؟ توضیح داد: معمولا چنین اقدامی توصیه نمیشود، اما اگر وضعیت اضطراری باشد، میتوان این اقدام را انجام داد. البته انجام این کار ممکن است واکنشهای تولید آنتیبادی را به تأخیر بیندازد یا تغییر دهد.
دکتر مردانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه گفته میشود ژن ویروس کرونا در کشورهای مختلف، متفاوت است، آیا واکسنهایی که در کشورهای دیگر ساخته شده اند یا در تولید آنها از ژنوم ویروس سایر کشورها استفاده شده برای مردم ایران اثربخش هستند؟ گفت: واکسنهای ساختهشده در سایر کشورها و همچنین واکسنی که در تولید آن از ژنوم ویروس سایر کشورها استفاده شده، برای مردم ایران هم اثربخش است. چون واکسنیهایی که هماکنون در سراسر دنیا در حال استفادهاند، ویروسشان متعلق به مکانهای دیگری است و اثربخشی دارند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ممکن است در فاز اول از یک نوع واکسن نظیر واکسن کشته استفاده شود و در دز دوم واکسن ژنومی تزریق کرد؟ توضیح داد: معمولا چنین اقدامی توصیه نمیشود، اما اگر وضعیت اضطراری باشد، میتوان این اقدام را انجام داد ولی انجام این کار ممکن است واکنشهای تولید آنتیبادی را به تأخیر بیندازد یا تغییر دهد.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی افزود: ایدهآل این است که در هر دو فاز تزریق از یک نوع واکسن استفاده شود، ولی اگر انجام این کار امکانپذیر نبود، باید این احتمال را در نظر بگیریم که ممکن است سطح آنتیبادی تولیدی تغییر پیدا کند، اما مقدار این تغییر قابلتوجه نیست.
دیدگاه شما