کیم بئوم-سو، بنیانگذار بزرگترین اپلیکیشن پیامرسان کره جنوبی موسوم به «KakaoTalk» به تازگی اعلام کرد که بیش از نیمی از ثروتش را که تخمین زده میشود حدود ۹.۶ میلیارد دلار آمریکا باشد، صرف حل «مشکلات اجتماعی» خواهد کرد.
اندکی پس از انتشار این خبر نیز کیم بونگ-جین که مالک یک اپلیکیشن تحویل غذا موسوم به «Woowa Brothers» است به همراه همسرش به اولین کرهایهایی تبدیل شدند که به طرح جهانی و خیرخواهانۀ بیل و ملیندا گیتس و وارن بافت، مولتی میلیاردرهای مشهور آمریکایی پیوستند.
این طرح خیرخواهانه که «Giving Pledge» نام دارد، در واقع کمپینی برای تشویق مولتی میلیاردرهای آمریکایی است تا بخش زیادی از پول خود را صرف امور بشردوستانه کنند.
هر دوی این میلیاردرهای کرهای یک تفاوت اساسی با بسیاری از مولتی میلیاردرهای کشورشان دارند و در خانوادههای کارگری متولد شدهاند.
این موضوع از آن رو یک تفاوت اساسی محسوب میشود که میلیاردرهای کره جنوبی عمدتا فرزندان بنیانگذاران گروههای بزرگ صنعتی در این کشور موسوم به «Chaebol» هستند که قدرت اقتصادی را در کره بطور خانوادگی از زمان پایان جنگ کره در اختیار دارند و مانع از خروج این ثروت از حیطۀ خانواده میشوند.
کیم بئوم-سو، بنیانگذار اپلیکیشن پیامرسان، در خانوادهای بسیار محروم بزرگ شده است. پدر و مادر او مشغول حرفههای کوچک بودند و او مجبور به نگهداری از مادر بزرگش بوده است. هر هشت عضو خانواده آنها مجبور به زندگی در یک اتاق کوچک بودند و او که درنهایت موفق شده بود وارد یکی از دانشگاههای معتبر کشورش شود، حتی پول برای خوردن نهار نداشت.
والدین کیم بونگ-جین، مالک اپلیکیشن تحویل غذا نیز در گذشته یک رستوران کوچک داشتند. او شبها در همین رستوران میخوابید و در نوجوانی نیز به دلیل تنگدستی، به جای تحصیل در دبیرستان، در یک هنرستان ارزان قیمت آموزش دید.
او و همسرش اعلام کردند: «ثروت وقتی ارزشمند است که برای بهبود وضعیت افراد کم بهرۀ جامعه استفاده شود... این کار ما، بزرگترین میراثی است که میتوانیم برای فرزندانمان به جا بگذاریم.»
هیچکدام از این دو میلیاردر هنوز جزئیات مربوط به برنامۀ اهدای ثروت خود و زمان عملی کردن آن را اعلام نکردهاند.
تا کنون بیش از ۲۰۰ مولتی میلیاردر در طرح ابتکاری بیل و ملیندا گیتس و وارن بافت شرکت کردهاند. برخی از آنها آسیایی و اهل چین، هنگ کنگ، تایوان و ژاپن هستند.
منبع:
دیدگاه شما