کرونا این ویروس منحوس همچنان خبر اول دنیا است و هیچ کشور و نقطهای از دنیا نیست که درگیر این ویروس پرخطر نشده باشد.
کشورمان ایران نیز از اسفند 1398 تاکنون با ظهور نخستین نمونه کرونا در کشور با این ویروس دست و پنجه نرم می کند و تا کنون 4 موج سنگین این بیماری در کشور ایجاد شده است که موج چهارم که اکنون کشور و نظام سلامت با آن درگیر است، به اذعان کارشناسان شدیدترین پیک درگیری است.
استان خوزستان نیز در این مدت یکی از استانهای درگیر کرونا بوده و در 14ماه گذشته شاهد فوت قطعی 5هزار خوزستانی بر اثر کرونا بودیم که این نسبت به جمعیت خوزستان میزان بالایی است. خوزستان 9درصد مرگ و میر کرونایی کشور را دارد که این آمار نگران کننده است.
یکی از علتهای این افزایش سهمگین کرونا در کشور ناشی از کرونای انگلیسی است و این نوع کرونا به دلیل سرعت انتشار بالا باعث میشود افراد زیاد بویژه خانوادهها درگیر کرونا شوند. کرونای انگلیسی که اواخر سال99 زمزمه ورود آن به کشور به گوش رسید.
شرایط امروز در خوزستان مطلوب نیست و اخبار و آمار شهرهای مختلف نشان میدهد شرایط سختی را در پیش داریم و بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستانی دیگر جایی برای بستری بیمار ندارند. به طوری که اکنون 16 شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز کرونایی و 8 شهرستان نارنجی هستند.
به طور مثال در دزفول همچنان میزان مراجعات افراد ناشی از کرونا افزایشی است و رئیس بیمارستان دزفول در این باره اظهار داشت: دنبال ظرفیتسازی تختهای بیمارستانی هستیم تا بتوانیم خدمات درمانی را مناسب ارائه دهیم.
در شهر دهدز این ویروس به طور کامل یک شعبه بانک را به تعطیلی کشاند. ماجرا از این قرار بود که بعد از انجام تست از 6 کارمندان بانک مذکور نتیجه آزمایش 5 نفر آنها مثبت شد.
کرونای انگلیسی از 30 شهریور ماه در انگلیس و بیشتر در جنوب و جنوب شرق این کشور البته با مرکزیت لندن شناخته شد و تا سوم آذر حدود هزار و 108 بیمار را با تغییرات ژنتیکی شناسایی کردند و همزمان در دانمارک و استرالیا هم تعداد کمی از این ویروس پیدا شده است؛ بنابراین ترس از گسترش این ویروس در اروپا وجود دارد و به همین علت کشورهای اروپایی راههای خود را با انگلیس مسدود کردند تا جلوی سرایت آن را بگیرند.
کرونای انگلیسی چگونه وارد کشور شد؟
در ایران نیز پروازها به انگلیس و بالعکس قطع شد و همچنین برای مسافران از تمام کشورهای اروپایی که قصد سفر به ایران داشتند، اقدامهای سختگیرانه از سوی وزارت بهداشت در نظر گرفته شد از جمله اینکه باید با تست منفی وارد کشور شوند و در فرودگاه هم تست شده و حتی با منفی بودن تست آنها باید 14 روز در منزل قرنطینه شوند.
ویروس جهشیافته انگلیسی بسیار سرایتپذیر است و افراد با سن پایین را هم مبتلا میکند و تنها راه مقابله با آن رعایت دقیق پروتکلها است. سازمان بهداشت جهانی نیز به تمام کشورها توصیه میکند که برای شناسایی تغییرات و جهشها، رفتار و ساختار ویروس را پیگیری کنند. همچنین با مطرحکردن اطلاعات و دادههایشان، به بررسی و نتیجهگیری درباره این بیماری کمک کنند.
رئیس جمهور: ویروس انگلیسی از عراق وارد خوزستان و از آنجا وارد استانهای همجوار شد
اکنون علاوه بر خود ویروس، منشا و نحوه ورود آن به کشور به یک چالش جدی تبدیل شده است و برخی از جمله رئیس جمهور معتقدند کرونای انگلیسی از خوزستان وارد و در کشور پخش شده است.
رئیس جمهور در مراسم بهره برداری از 4 طرح بزرگ پتروشیمی، گفت: اگر جهش ویروس انگلیسی کرونا نبود ما شاهد این پیک نبودیم، اساس مشکل این است که ویروس انگلیسی از عراق وارد خوزستان و از آنجا وارد استانهای همجوار شد و بعد به سراسر کشور راه یافت.
وی با بیان اینکه این ویروس است که شدت عمل نشان میدهد و انتقال آن خیلی سریع است، افزود: بنا بر این هیچکس دنبال علتهای غلط نگردد و بداند که عامل اصلی مشکل ما ورود ویروس جهش یافته انگلیسی از مرزهای عراق به کشور است.
این اظهار رئیس جمهور در صورتی است وزیر بهداشت به عنوان متولی و کارشناس این مسئله نظری مخالف رئیس جمهور داشته و مدعی است سفرهای ترکیه باعث چرخش کرونای انگلیسی در کشور شده است و خوزستان ارتباطی به انتشار کرونای انگلیسی ندارد.
وزیر بهداشت با اشاره به نقش منفی سفرهای تفریحی به ترکیه در شیوع کرونا در کشور گفت: سفر به ترکیه سبب گسترش ویروس انگلیسی در ایران شد.
استاندار خوزستان: اتهام ورود کرونای انگلیسی به کشور از خوزستان درست نیست
فرهاد ابول نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تأکید بر اینکه از انتشار کرونای انگلیسی به سایر استانها جلوگیری خواهد شد، تصریح کرد: اینکه کرونای انگلیسی منشأ آن استان خوزستان باشد، مورد پذیرش وزارت بهداشت نیست و ما آن را قبول نداریم چرا که این ویروس در جاهای مختلف کشور دیده شده اما در استان خوزستان شیوع و بروزش آن بیشتر است.
قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهوازاظهار داشت: استان از نظر کرونا در شرایط دشواری قرار دارد و نیاز داریم که با اعمال محدودیتها این شرایط را کنترل کنیم.
وی افزود: بهدروغ به خوزستان این اتهام را میزنند که خوزستان مبدأ ورود کرونای انگلیسی به کشور است که این اتهام غلط است، بهمحض اطلاع از شیوع کرونای انگلیسی مرزها را در استان بستیم.
به گزارش تسنیم، اینکه رئیس جمهور وضعیت دشوار فعلی کرونا در کشور را مقصر نوع انگلیسی و مرزهای خوزستان بداند، در اصل این مسئله که دولت در کنترل کرونا به صحبت های کارشناسی وزیر بهداشت گوش نداده و غیرکارشناسی عمل نکرده است فرقی نمی کند.
دولت در شرایطی که می توانست با قرنطینه کامل کشور در تعطیلات عید نوروز و بستن مرزهای هوایی به ترکیه، مانع از ایجاد موج جدید کرونا در کشور شود، با کاهش محدودیت ها و مخالفت با خواسته وزارت بهداشت، مقصر اصلی وضعیت فعلی بیماری کرونا در کشور است.
دیدگاه شما