به گزارش پایگاه خبری نشان :

باشگاه خبرنگاران جوان، امسال حال و هوای انتخابات در بازار سرمایه نیز با سال‌های گذشته متفاوت است به طوری که هرچه به روزهای پایانی انتخابات نزدیک می‌شویم شاهده حرکت با دنده معکوس در شاخص کل بازار سرمایه هستیم، شاخصی که در حال حاضر بین یک میلیون ۱۵۰ تا یک میلیون و ۱۴۰ نوسان دارد.

عده‌ای از کارشناسان دلیل نوسانات بازار سرمایه به علت چشم انتظار بودن سهامداران و فعالان بازار سرمایه نسبت به نتایج انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری  می‌دانند و اظهار دارند که اگر نتایج انتخابات مشخص شود بازار سرمایه با سرعت بیشتری به ثبات خواهد رسید و کمی از حالت سردرگمی خارج خواهد شد.

بهبود فرآیند تزریق پول توسط حقیقی ها  به بدنه بازار در خردادماه 

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در خصوص عدم استقبال سهامداران برای خرید سهام در روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری  ۱۴۰۰، اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته متوجه خواهیم شد که ورود سرمایه‌های سهامداران حقیقی در دو هفته‌ای که گذشته به نسبت اردیبهشت ماه کمی روند بهتری را در پیش گرفته به گونه‌ای که اگر بخواهیم براساس روش تکنیکال عملکرد بازار را  مورد بررسی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که شاخص کل در مقایسه با روزهای گذشته تا حدودی از روند نزولی اش  فاصله گرفته  است.

 

او افزود: در دوهفته گذشته شاخص کل به نوعی در محدوده یک میلیون و ۱۵۰ تا یک میلیون ۱۴۰ در جا زد که این امر نشان از پایان تقریبی روند نزولی شاخص دارد به علت آنکه ما اکنون در اواخر محدوده اصلاحی قیمت سهم‌ها هستیم و از طرف دیگر نیز باید گفت چنین رفتاری که اکنون بازار سرمایه از خود به نمایش گذاشته به دو عامل مهم بازمی گردد که نخست می‌توان به دودل بودن سهامداران برای  خرید یا فروش سهام اشاره کرد، زیرا اشخاصی که  از قبل سهمی را خرید بودند در شرایط فعلی با زیان مواجه هستند و تمایل چندانی به فروش ندارند و از طرف دیگر نیز خریداران نسبت به آینده بازار به سبب مشخص نبودن رئیس جمهور کمی واهمه دارند.

بهبود روند  شاخص کل  به شرط مشخص شدن رئیس جمهور

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به طور حتم مشخص شدن نتایج انتخابات می‌تواند بر روند عملکرد شاخص بورس موثر باشد و از آنجایی که ما در سال گذشته روند نزولی زیادی را تجریه کردیم به نظر می‌رسد مجموع اتفاقاتی که پیش روی اقتصاد است تا حدودی سبب روند صعودی شاخص خواهد شد.

 

آسایش گفت: طبق روال گذشته وقتی دولت‌ جدید مشخص می‌شود مسئولانش  سعی دارند که حداقل در یک یا دو سال اول مدیریتشان اوضاع اقتصادی را به منظور کنترل تورم متعادل نگهدارند به گونه‌ای که ممکن است ما طی این بازه زمانی با رشد در نرخ ارز مواجه نشویم مگر آنکه اتفاق خاص در حوزه سیاسی رخ دهد.

انتظار سهامداران بازار سرمایه ناشی از احتیاط 

پیمان حدادی کارشناس بازار سرمایه در مورد عملکرد منفعل این روزهای بازار سرمایه نسبت به ماه‌های نخست امسال، گفت: بازار اکنون در حالت انتظار قرار دارد که این مسئله از یک مقداری احتیاط سرچشمه می‌گیرد به سبب آنکه بازار سرمایه می‌خواهد بداند که کدام از این هفت نامزد قرار است در منصب ریاست جمهوری قرار گیرند.

او بیان کرد: پس از آنکه منتخب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشخص ‌شود بازار سرمایه باز می گردد و تمام مباحث و وعده‌هایی را که آن شخص در خصوص بازار سرمایه و اقتصاد بیان کرده است را مورد بازبینی قرار می‌دهد به سبب آنکه در گام نخست ببیند آیا وعده‌ها قابلیت  اجرا دارند یا خیر و  در گام بعدی نیز به بررسی دیدگاه های خود شخص و کابینه اقتصادیش می پردازند.

دیدگاه رئیس جمهور بعدی به نرخ ارز و مذاکرات وین چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از طرف دیگر شاخصه‌های بازار سرمایه و سهامداران نیز چشم انتظار رفتار و دیدگاه‌های رئیس جمهور منتخب دوره سیزدهم، نسبت به مذاکرات وین و نرخ ارز هستند.

پیمان حدادی گفت: عملکرد و رفتار اشخاص حقیقی و حقوقی در خصوص ورود سرمایه هایشان در بازار سرمایه چندان تغییری نداشته، اما نباید این مسئله را نادیده گرفت که سرمایه سهامداران اغلب در نماد صنایع بزرگ در حال گردش است که چنین امر خود می‌تواند عامل موثری شود تا روند شاخص یک روز مثبت باشد و یک روز روند منفی را در پیش بگیرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: نمی‌توان پیش بینی چندانی در خصوص وضعیت بازار سرمایه در هفته پیش رویش داشت، اما به نظر می‌رسد حداقل تایک ماه آینده  شاخص‌های بازارسرمایه به یک ثبات دست پیداکنند.

سهام ارزشمند است اما خریداری نیست

وحید کشمیری پور کارشناس بازار سرمایه در خصوص رفتارهای انفعالی سهامداران در بازار سرمایه با توجه به نزدیک شدن به بحث انتخابات، گفت: اکنون سهم‌های حاضر در بازار سرمایه در سطح بسیار ارزشمندی قرار دارند، اما بازار منتظر نتیجه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است تا دیدگاه رئیس جمهوری بعدی را در مورد نرخ ارز، برجام و بازار سرمایه مورد بررسی قرار دهد.

گردش شاخص کل  بین بازه یک میلیون ۱۵۰ تا یک میلیون ۱۴۰ 

وی افزود: در شرایط فعلی به سبب عدم اطمینان سهامداران و فعالان بازار سرمایه نسبت به شرایط آینده بورس، بازار در یک حالت انتظار فرو رفته به نحوی که اکنون شاهدیم شاخص بین بازه یک میلیون ۱۵۰ تا یک میلیون ۱۴۰ در حال گردش است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمت سهم‌های حاضر در بازار سرمایه به حدی از جذابیت رسیده که برخی از سهامداران علی رغم ریزش بازار حاضر به فروش سهم‌های خود نیستند از طرف دیگر خریداران به خاطر مشخص نبودن رئیس جمهور بعدی کمی در خرید سهام تعلل به خرج داده اند.

کشمیری پور گفت: اوضاع بازار سرمایه در انتخابات امسال را نمی‌توان با موقعیت بازار سرمایه در دوران انتخابات قبلی به سبب مسائل متعدد اعم از نرخ دلار، برجام و ... یکی دانست، از طرف دیگر ما در سال ۹۹ با ریزش شدیدی مواجه شدیم که همین امر تا حدودی سبب کاهش اطمینان در بین سهامداران شده است، در حالی که ما طی سال‌های اخیر با چنین مسئله‌ای مواجه نبودیم.

لازم است در جمع بندی مطالب به یکی از نکاتی که در بین صحبت‌های کارشناسان بازار سرمایه که چندین بار مورد تاکید قرار گرفته بود اشاره کنم، به نظر می‌رسد کمی از سطح هیجانات سهامداران برای فروش سهم هایشان علی رغم آنکه با زیان مواجه هستند کاسته شده که خب چنین امری می‌تواند نشان از دو مسئله باشد که  نخست می توان به  آرامش قبل از طوفان یا رفتار های منطقی سهامداران با توجه به آشنایی حداکثری نسبت به ذات  بازار سرمایه اشاره کرد.

اما با توجه به رفتاری که حقیقی‌ها در یک یا دوماه گذشته از خود به نمایش گذاشته اند به نظر کمی به روال بازگشت بازار سرمایه پس از انتخابات امید وار شده اند البته ما هم امیدوار هستیم که رئیس جمهور بعدی کمی دیدگاهش را نسبت به بازار سرمایه تغییر دهد و از اشخاصی را  در کابینه اقتصادیش استفاده کند که نوع برخورد با بازار سرمایه را بلد باشند.