سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به سرایت پذیری بالای گونه دلتای کرونا اظهار کرد: گونه دلتای کرونا که برای اولین بار در هند شناسایی شد، قدرت سرایت بیشتری نسبت به نوع انگلیسی و نوع ووهان دارد. هنوز مستنداتی مبنی بر اینکه موارد مرگ و میر بر اثر ابتلا به گونه دلتا بیشتر است، وجود ندارد.
او ادامه داد: البته تعداد بیماران بستری مبتلا به این نوع از واریانت ویروس کرونا یعنی نوع دلتا به نسبت نوع ووهان افزایش پیدا کرده و در حال حاضر این نوع از ویروس در ۸۰ کشور مشاهده شده است.
لاری بیان کرد: علایم ویروس ووهان معمولا گلو درد یا درگیری دستگاه تنفسی فوقانی بوده، اما در گونه دلتا درگیریهای گوارشی بیشتر دیده میشود. تاکنون بیشتر مسری بودن این گونه ویروس کرونا ثابت شده است.
او تاکید کرد: تاکنون دانشمندان در جهان بیش از ۴۰۰۰ جهش در ویروس کووید۱۹ شناسایی کردهاند. اغلب این جهشها در اسپایک ویروس رخ میدهد و باعث بهبود اتصال ویروس به سلولهای میزبان میشود. بیش از ۹۰ درصد بیمارانی که اخیرا در انگلیس دچار کووید۱۹ شدهاند به گونه دلتای این ویروس آلوده بودهاند. این رقم در آمریکا تاکنون ۲۰ درصد بوده، اما کارشناسان معتقدند که امکان دارد گونه دلتا به گونه غالب ویروس کرونا در آمریکا بدل شود.
لاری گفت: گونه دلتای جدید که در اغلب کشورهای اروپایی از جمله فرانسه در حال گسترش است بین ۶۷ تا ۱۲۰ درصد مسریتر از ویروس اولیه کووید ۱۹ است. در حال حاضر جریان ویروس جهش یافته دلتا در انگلستان شدیدتر از سایر کشورهاست به نحوی که در یک ماه اخیر میزان مبتلایان را ۵ برابر کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: پژوهشهای تازه نشان میدهد واکسنهای کرونای کنونی که به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیدهاند، در برابر گونه دلتا نیز مانند دیگر گونههای شناخته شده ویروس کرونا کارآیی دارند به شرط آنکه هر دو دوز واکسن به افراد تزریق شود.
لاری گفت: در حال حاضر نگرانی اصلی محققان و متخصصان، شیوع گونه دلتا پلاس ویروس کرونا در سراسر جهان است، زیرا با قدرت بیشتری به سلولهای ریه متصل میشود و کمتر به آنتی بادیهای مونوکلونال واکنش نشان میدهد. علاوه بر این، هنوز میزان تاثیرگذاری واکسنهای کووید ۱۹ بر این گونه جهش یافته از ویروس کرونا مشخص نشده است.
دیدگاه شما