گویکا روگلیش مسئول گروه بیماریهای غیرواگیر سازمان بهداشت جهانی و متخصص دیابت اظهار کرد: دادهها و آمارهای مربوط به بیماری همه گیر کرونا نشان میدهد که بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ بیشتر در معرض خطر موارد شدید بیماری Covid-۱۹ هستند، و تعداد مرگ و میر در میان آنها در مقایسه با بیماران دیابتی نوع دوم بیشتر است.
روگلیش در مورد خطرات ناشی از COVID-۱۹ برای یک بیمار دیابتی و اینکه چگونه آنها میتوانند ایمنی و سلامتی خود را در طی همه گیری حفظ کنند تصریح کرد: دیابت در ۳۰ سال گذشته شیوع بیشتری یافته است و در حال حاضر بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در جهان با این بیماری درگیر هستند.
این مسئول سازمان بهداشت جهانی توصیه کرد: اصلیترین نکته در درمان دیابت فعالیت بدنی و رژیم غذایی سالم است؛ دو اقدامی که ممکن است در شرایط همه گیری به راحتی در دسترس نباشد. بنابراین، بیماران دیابتی باید برای تنظیم فعالیت بدنی توصیه شده و رژیم غذایی سالم در دوره کرونا، دست به نوآوری بزنند.
او افزود: داروها باید به طور منظم و دقیق مصرف شوند و افراد دیابتی باید با رعایت کامل اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از خود مانند شستن دستها، ماسکهای محافظ، تهویه مناسب در فضاهای بسته، فاصله فیزیکی هنگام برقراری ارتباط با دیگران و ... از بیماری Covid-۱۹ در امان بمانند.
دکتر روگلیش در پایان توصیههای خود در مورد نیاز بیماران دیابتی به دریافت واکسن به عنوان یک گروه اولویت دار برای واکسیناسیون تأکید کرد و گفت: ثابت شده است که واکسنها ایمن و مؤثر هستند و از بیماران دیابتی نوع ۱ و نوع ۲ محافظت کرده و برای آنها ایمنی ایجاد میکنند.
دیدگاه شما