قیمت برنج ایرانی گران شد . قیمت برنج ایرانی روند افزایشی به خود گرفت .قیمت برنج امروز هشتم اسفند ماه به مرز 100 هزار تومان رسید قیمت برنج ایرانی نسبت به هفته گذشته 6 تا 8 درصد افزایش عجیبی داشته است جزئیات قیمت برنج در بازار را می توانید در این خبر مشاهده فرمائید
قیمت برنج ایرانی در بازار
قیمت برنج گران شد
براساس ارزیابی صورت گرفته در میان گروه «غلات و حبوبات» در مدت زمان مورد بررسی شاهد رشد قیمت ۲۹ تا ۱۲۱ درصدی در بازار بوده ایم. رصد و پایش قیمت اقلام اساسی و پر مصرف بازار کشور منتهی به اسفند ماه در میان ۵۲ کالایی که در ۹ گروه صورت گرفته است.
براساس ارزیابی های صورت گرفته از سوی انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان از بین ۵۲ کالایی که در ۹ گروه بررسی شدهاند، قیمت ۴۵ کالا در شش ماه گذشته بین سه تا ۱۲۷ درصد رشد داشتند. در یکسال اخیر نیز شاهد آن هستیم موز کمترین رشد قیمت را داشت و سیب زمینی هم بیشترین رشد قیمت را به نام خود ثبت کرد.
براساس ارزیابی های صورت گرفته نشان دهنده آن است که در گروه غلات و حبوبات «برنج پاکستانی باسماتی» کمترین رشد قیمت و «برنج هاشمی» بیشترین رشد قیمت را به خود اختصاص داده اند.
براساس ارزیابی های صورت گرفته رشد قیمت برنج باسماتی در یکسال اخیر ۳۰ درصد بوده و برنج هاشمی هم رشد ۱۲۱ درصدی را ثبت کرده است. در مدت زمان مورد بررسی قیمت برنج باسماتی در بازار به ۳۱ هزار و ۳۰۰ تا ۳۱ هزار تومان در بازار رسید و برنج هاشمی نیز در بازار با قیمت ۷۳ تا ۸۳ هزار تومان قیمت گذاری شد.
قیمت برنج ایرانی در بازار امروز
اما در میان سایر اقلام قرار گرفته در این گروه نیز در یکسال اخیر شاهد رشد قیمت «برنج طارم» نیز بوده ایم و این محصول رشد ۱۲۰ درصدی را ثبت کرد و این رشد برای برنج هندی به ۳۱ درصد رسیده است. در یکسال اخیر قیمت برنج طارمی به۷۴ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۸۵ تومان رسید و برنج باسماتی نیز در بازار با قیمت ۳۱ هزار تومان قیمت گذاری شد.
قیمت برنج / رشد ۶۰ درصدی قیمت ماکارونی
رشد قیمت «ماکارانی رشته ای( بسته بندی تک ماکارون) نیز در این مدت ۶۰ درصد بوده و قیمت آن به ۸ و ۸۰۰ تا ۱۰ هزار تومان رسید. اما روند قیمتی حبوبات نیز در یکسال اخیر رشد قیمت «نخود» برابر با ۱۰۶ درصد بوده و «لوبیاچیتی» نیز رشد ۵۱ درصدی را ثبت کرده است. این رشد برای لپه نیز «۲۹» درصد بوده و «عدس» نیز ۷۴ درصد در یکسال اخیر ثبت شده است
یک میلیون تن برنج برای تامین نیاز داخل از ابتدای سال تا روز نخست اسفند وارد کشور شده که از این میزان ۳۴۰ هزار تن مربوط به ذخایر راهبردی کشور است.
مدیر کل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهارداشت: علاوه بر واردات یک میلیون تن برنج خارجی طی مدت یاد شده، این شرکت ذخایر راهبردی نیز دارد که در شرایط ویژه و پیک مصرف و بر اساس ابلاغ برنامه تنظیم بازار، برنج تنظیم بازاری را در شبکههای منتخب و فروشگاههای زنجیره ای با قیمت حمایتی توزیع میکند.
حجت برات علی افزود: مشکلی برای تامین برنج مورد نیاز کشور نداریم و در سال آینده نیز جریان تامین، واردات و ثبت سفارشها با توجه به برآورد کسری انجام میشود.
وی با بیان این که برآورد اولیه تولید برنج داخلی در سال جاری دو میلیون تن بود، اظهارداشت: با توجه به روند خشکسالی در کشور، عدد برآورد شده کاهش یافت و به حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن رسید.
برات علی، مصرف سالانه برنج در کشور را حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: امسال با برآورد تولید حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن برنج داخلی، نزدیک به یک میلیون و ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم.
مدیر کل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: واردات برنج از دو سال پیش با ارز نیمایی توسط بخش خصوصی و شرکت بازرگانی دولتی ایران انجام میگیرد، اما قیمت برنج تنظیم بازار، حمایتی است.
وی در همین حال اذعان داشت: واردات برنج مورد نیاز کشور به طور عمده از هند و سپس از پاکستان و تایلند و بر اساس ذائقه مردم صورت میگیرد.
براتعلی اضافه کرد: ذائقه مردم در نوار جنوبی و همچنین در بخشی از مناطق مرکزی کشور بیشتر به سمت مصرف برنجهای هند و پاکستانی است و در مناطق شمال و غرب کشور مردم علاوه بر برنج هندی و پاکستانی به مصرف برنج تایلندی تمایل دارند.
وی در مورد کیفیت برنجهای خارجی گفت: مردم با اطمینان میتوانند برنج هندی ۱۱۲۱، برنج پاکستانی ۱۱۲۱ و تایلندی را مصرف کنند.
منبع : تجارت نیوز
دیدگاه شما