به گزارش پایگاه خبری نشان :

نیکو اصغری - خبرنگار نشان آنلاین ؛ یکی از مباحث داغ این روزها واردات خودرو به کشور است . در چند روز اخیر شرایط واردات خودرو کارکرده به طور کامل اعلام شد. پیرو این خبر اطلاعیه‌های رسمی از طرف دولت ابلاغ شد که بر اساس آن ، تمامی افرادی که قصد خرید خودروهای وارداتی دست دوم را دارند، می‌بایست نخست از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز ثبت دریافت کنند.علاوه بر مجوز و تاییدیه وزارت صمت این افراد در قدم بعدی باید گواهی و تأییدیه سازمان ملی استاندارد و سازمان محیط‌زیست را دریافت کنند که هردو این دو تأییدیه با توجه به مانع‌تراشی‌های بسیار، به‌ خصوص از طرف سازمان استاندارد، خودش راهی صعب العبور و سخت است.که علاوه بر هزینه های هنگفت بسیار زمان بر است.با ما همراه شوید در ادامه با ما همراه شوید با جدیدترین اخبار مربوط به واردات خودرو.

photo_2023-09-09_10-56-24

به نظر می‌رسد که سخت‌گیری سازمان ملی استاندارد برای ورود خودروهای روز دنیا کمی فانتزی بوده؛ چرا که برای دست‌دوم‌ها شرایط به میزانی سهل و آسان شده که تعجب واردکنندگان را نیز برانگیخته است.

روزنامه دنیای اقتصاد از سیاست یک‌ بام و دو هوا در واردات خودرو گلایه کرده و سخت‌گیری سازمان استاندارد برای ورود خودروهای روز دنیا را فانتزی دانسته است.

سازمان ملی استاندارد در شرایطی به سرعت‌گیری واردات خودروهای صفر به کشور متهم است که حالا در ورود خودروهای خارجی دست دوم مماشات به خرج داده و از شرایط سخت‌گیرانه در ورود این نوع خودروها عقب‌نشینی کرده است. سیاست یک بام و دوهوای نهادهای صدور مجوز در ورود خودرو این پرسش را مطرح می‌کند که چرا استاندارد در واردات خودروهای صفر که محصولات روز دنیا هستند، به سختی مجوز ترخیص می‌دهد حال آنکه برای ورود کارکرده‌ها آن هم پیش از مصوبه دولت، عملا معافیت صادر می‌کند.

این روزنامه نوشته است: پیش از این برخی از فعالان بازار این شبهه را مطرح کرده بودند که وقتی استاندارد خودروهای صفر که بیشتر محصولات روز دنیا هستند، توسط سازمان ملی استاندارد زیر سوال می‌رود و این نهاد به مانع اصلی ورود خارجی‌های نو به کشور تبدیل می‌شود، واردکنندگان خودروهای دست‌دوم با چه مکانیزمی مجوز سازمان ملی استاندارد و دیگر نهادهای ناظر را اخذ خواهند کرد؟ با این شرایط به نظر می‌رسد که سخت‌گیری سازمان ملی استاندارد برای ورود خودروهای روز دنیا کمی فانتزی بوده؛ چرا که برای دست‌دوم‌ها شرایط به میزانی سهل و آسان شده که تعجب واردکنندگان را نیز برانگیخته است.

پس از گذشت چندماه از ابلاغ قانون واردات خودرو، روز ۳ شهریورماه، جزئیات مصوبه واردات خودرو توسط هیات وزیران تصویب شد و معاون اول رئیس جمهور مصوبه نهایی را به کلیه سازمان‌ها شامل وزارت صمت، وزارت کشور، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ابلاغ کرد. جزئیات این آیین‌نامه به شرح زیر است:

واردات ماشین تنها برای خودروهای پایین‌تر از ۲۰ هزار یورو (فوب) مجاز است. البته اولویت با خودروهای کمتر از ۱۰ هزار یورو (فوب) است.

p16-+(2)+copy

تخلیه خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است.

ارزش گمرکی بر اساس ماده ۱۴ قانون امور گمرگی محاسبه می‌شود.

خودروهای وارداتی تنها در بورس کالا عرضه می‌شوند.

کارگروهی با مسئولیت وزارت صمت و عضویت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه موظف است نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی را بر حسب ارزش تعیین کند. نرخ سود که مابه‌التفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی در بورس کالا است، باید عادلانه باشد.

کارگاه مذکور می‌تواند سود بازرگانی علی‌الحساب در زمان ترخیص و همچنین سود بازرگانی قطعی در زمان فروش را تعیین کند.

وزارت صمت باید با هدف توسعه تولید خودروهای اقتصادی (حداکثر ۱۰ هزار یورو)، مشوق‌های سرمایه‌گذاری و تولید را پیش‌بینی کند. همچنین وزارت صمت باید اقدامات مورد نیاز برای هدایت بخشی از واردات به سمت تولید و افزایش تولیدات داخلی را در دستور کار قرار دهد. برنامه تولیدات داخلی واردکنندگان موضوع این بند، باید توسط وزارت صمت تایید شود.

واردات خودروهای سواری به‌ صورت سرمایه‌گذاری خارجی (با تأیید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی)‌ تنها برای استفاده در شبکه حمل‌ونقل عمومی مجاز است.

خودروهای وارداتی در مناطق آزاد تجاری – صنعتی تنها منحصر به خودروهای هیبریدی یا برقی است. راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری ایستگاه‌های شارژ با واردکنندگان خودرو است.

سقف منابع ارزی برای واردات خودرو به جز سرمایه‌گذاری خارجی، حداکثر معادل یک میلیارد یورو است.

منابع ارزی مورد نیاز از محل صادرات، رمز دارایی سرمایه‌گذاری خارجی (با تایید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی) و دیگر منابع مورد تایید بانک مرکزی تامین می‌شود.

وزارت صمت با همکاری بانک مرکزی دستور‌العمل اجرایی این مصوبه، مانند چگونگی تامین و تخصیص ارز،‌ مشخصات فنی،‌ خدمات پس از فروش، انتقال فناوری و تعیین صلاحیت‌های فنی و حرفه‌ای واردکنندگان را تدوین و ابلاغ می‌کند.

وزارت صمت باید هر ۳ ماه یک بار، گزارش اجرای این تصویب‌نامه را به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه کند.

آیین نامه غیررسمی واردات خودرو کارکرده

جلال رشیدی کوچی، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به صورت غیررسمی آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده را منتشر کرد. بنابر گفته‌های این نماینده:

این آیین‌نامه ۸ ماده دارد.

شرایط واردات خودرو کارکرده آسان‌تر از واردات خودروهای صفر است.

هیچ سقف ارزی‌ برای واردات خودروهای کارکرده وجود ندارد.

استانداردهای مورد نظر برای واردات خودروهای دست دوم استانداردهای آسان‌تری است.

محل تامین ارز واردات خودروهای کارکرده بسیار محتاطانه‌ای تعیین شده است و منابع بیشتری برای واردات این خودروها وجود دارد.

مجوز-واردات-خودرو-کارکرده-توسط-رئیس_جمهور-ابلاغ-شد-1

تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده

بنابر اعلام رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده در وزارت صمت تصویب شده است.

این آیین‌نامه برای بررسی و تصویب نهایی به هیأت دولت ارسال شده است.

تدوین آیین نامه جدید واردات خودرو تا ۱۸ مرداد

عباس علی آبادی، وزیر صمت اعلام کرد:

آیین‌نامه واردات خودرو نو و کارکرده تا ۱۸ مردادماه تدوین می‌شود.

در این آیین‌نامه نوآوری‌ها مدنظر قرار می‌گیرند.

واردات خودروهای برقی، اولویت ما است.