خبرنگار شکیبا بقال زاده: علیرضا احمدی فینی سرپرست ستاد مدیریت سوخت حمل و نقل کشور گفت: ناترازی در حوزه انرژی کشور رخ داده است که باید در این بخش مدیریت سوخت انجام شود و این موضوع برای ما بسیار حائز اهمیت است.ستاد مدیریت سوخت حمل ونقل کشور ماده ۴۸ بیمه شخص ثالث را پیگیری کرده است و برای ناوگانی که بیمه شخص ثالث نداشته باشند کارت سوخت صادر نمی کند.
احمدی فینی اظهار کرد: طبق ماده ۴۸ برای ناوگانی که بیمه شخص ثالث ندارند کارت سوخت صادر نشده و سهمیه سوختی به آنها تعلق نخواهد گرفت، همچنین طبق هماهنگی و پیگیری هایی که با ستاد سوخت صورت گرفته است که در حال حاضر اولویت برای خودروها و ناوگان گاز سوز، نفت بوده که در سیستم حمل ونقل عمومی میزان سهمیه آنها در مقایسه با سایر بخش ها بیشتر بوده است.
سرپرست ستاد مدیریت سوخت حمل و نقل کشور بیان کرد: طبق پیگیری هایی که انجام دادیم سعی شده با اجرای این ماده کمترین آسیب به مردم وارد شود به جهت آنکه برخی از رانندگان فراموش کرده که بیمه خود را تمدید کنند و در این زمینه وقفه ای برای تمدید ایجاد می شود که با این امر اجرایی شدن بیمه شخص ثالث نقش موثری خواهد داشت.
او بیان کرد: از حدود یک ماه پیش این اطلاع رسانی را برای رانندگان آغاز کرده ایم به طوری که راننده هنگام مراجعه به جایگاه برای زدن سوخت در صورت نداشتن بیمه شخص ثالث یک هشدار و آلارم به راننده هنگام زدن سوخت داده شود.
احمدی فینی توضیح داد: در سه گام توانستیم بیش از ۵۰ هزار ناوگان حمل ونقلی شناسایی شده که بعد از اطلاع رسانی خود بیمه شخص ثالث ندارند اقدام به تمدید بیمه نامه خود کردند.
6 روش استعلام و پیگیری کارت سوخت
به منظور استعلام و پیگیری کارت سوخت روشهای مختلفی پیش روی شما وجود دارد که از طریق آن میتوانید وضعیت صدور کارت خودروتان را بررسی کنید. در همین راستا، در این مطلب قصد داریم تا شما را با این روشها آشنا کرده و در مورد چگونگی آن توضیحات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم.
روش های استعلام و پیگیری کارت سوخت
1.مراجعه حضوری به اداره پست
اگر نمی خواهید تا به صورت آنلاین و اینترنتی اقدام به استعلام و پیگیری کارت سوخت کنید، این امکان وجود دارد با مراجعه حضوری به اداره پست نیز این فرآیند را انجام دهید. برای این که بتوانید با حضور در اداره پست، وضعیت کارت خود را چک کنید، باید همراه با کارت ماشین و VIN به دفاتر پستی بروید. با ارائه وین، پرسنل دفاتر پستی به شما میگویند که روند صدور کارت سوختی شما در چه مرحله ای است.
اگر در پروسه ارسال کارت سوخت مشکلی به وجود آمده باشد و به هر دلیلی نتوانستید کارت خود را دریافت کنید، نیاز است تا با مراجعه حضوری به اداره پست، کارت خودروتان را تحویل بگیرید. در اکثر مواقع به دلیل بروز مشکلاتی چون آدرس اشتباه مقصد، عدم حضور گیرنده در مقصد و یا اشتباهات رایج شرکت پست در تحویل مرسوله ممکن است، کارت سوخت شما صادر شده و برگشت خورده باشد. برای آن که بتوانید در چنین وضعیتی کارت سوخت خودروتان را دریافت کنید، باید با مدارک لازم و کد پیگیری مرسوله به یکی از دفاتر پستی محل زندگی خود بروید و سپس از این طریق کارت خود را دریافت کنید.
2.مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰
در صورتی که به اینترنت دسترسی ندارید و قصد دارید تا به صورت غیر اینترنتی پیگیر وضعیت کارت سوخت خودروتان شوید، میتوانید به جای مراجعه به اداره پست، به سراغ دفاتر پلیس +10 آمده و از طریق آن وضعیت کارت خود را چک کنید. اگر قصد دارید تا از این طریق پیگیری کنید، نیاز است تا در هنگام مراجعه به این دفاتر، مدارک شناسایی مالک خودرو، مدارک شناسایی خودرو و کد رهگیری کارت سوخت خودروتان را به همراه داشته باشید. از آن جایی که مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 ممکن است یک فرآیند بسیار زمان بر باشد، پیشنهاد ما این است که به جای مراجعه حضوری در این دفاتر، از طریق روشهای اینترنتی و آنلاین پیگیری وضعیت کارت سوخت خودرو باشید.
علاوه بر استعلام و پیگیری کارت سوخت شما می توانید از طریق این دفاتر کارهایی دیگری مانند گرفتن دفترچه نظام وظیفه، گرفتن گذرنامه، تمدید گواهینامه و موارد دیگر را انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خدمات پلیس +10 اینجا را کلیک کنید.
3.وب سایت اداره پست
شما از این طریق میتوانید به صورت اینترنتی اقدام به پیگیری وضعیت صدور کارت سوخت خودروتان کنید. شرکت ملی پست با همکاری نیروی انتظامی سایتی را ایجاد کرده است تا افرادی که برای دریافت کارت سوخت ثبت نام کرده اند، بتوانند از طریق این وب سایت اقدام به پیگیری کارت سوخت خودروشان کنند. در صورتی که قصد دارید از طریق وب سایت اداره پست بررسی کنید که کارت سوخت شما در چه مرحله ای قرار دارد و چه زمانی میتوانید آن را دریافت کنید باید وارد وب سایت najatracking.post.ir شوید.
برای آن که بتوانید در این سایت وضعیت کارت خود را چک کنید، باید از کد VIN استفاده کنید. در صورتی که نمیدانید کد وین چیست؟ باید گفت که این کد یک عدد هفده رقمی است که به عنوان شماره شناسایی خودرو شما محسوب میشود و در کنار استعلام و پیگیری کارت سوخت، میتوانید از آن برای انجام کارهایی چون پیگیری گواهینامه و حتی رزرو نوبت دهی معاینه فنی استفاده کنید. پس از وارد کردن کد VIN در این وب سایت najatracking.post.ir میتوانید چک کنید که کارت سوخت شما در چه مرحله ای قرار دارد.
4.از طریق پیامک
اگر برای استعلام و پیگیری کارت سوخت به اینترنت دسترسی ندارید و در عین حال قصد مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 و یا اداره پست را نیز ندارید، میتوانید از طریق پیامک این کار را انجام دهید. به منظور استفاده از این روش باید از کد VIN خود استفاده کرده و این عدد را به سامانه پیامکی ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ ارسال کنید.
البته، به منظور استفاده از این روش باید به این نکته مهم توجه کنید که دارندگان خودرو باید کد وین را با فرمت V*VIN و دارندگان موتور سیکلت باید این کد را با فرمت M*VIN پیامک کنند. اگر بخواهیم مثالی در این زمینه به شما ارائه دهیم باید گفت که اگر کد VIN خودرو شما IRPC90VV5I9658742 است، باید آن را به صورت V*IRPC90VV5I9658742 پیامک کنید. از سوی دیگر اگر عدد وین موتور شما به صورت IRKV91MN5O3685988 است، باید آن را با فرمت M*IRKV91MN5O3685988 به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ پیامک کنید. استفاده از سامانه پیامکی در کنار روش های اینترنتی و آنلاین یکی از سریعترین راه هایی است که از طریق آن میتوانید وضعیت کارت سوخت هوشمند خودروتان را پیگیری کنید.
5.از طریق تلفن
در نهایت آخرین روشی که از آن میتوانید برای پیگیری کارت سوخت خودرو استفاده کنید، تماس با شرکت ملی پخش است. در صورتی که قصد دارید از این روش استفاده کنید باید با شماره تلفن ۰۹۶۲۷ تماس بگیرید. تماس با این شماره و ارتباط با اپراتور آن یکی دیگر از روشهایی است که به شما کمک میکند تا وضعیت صدور کارت سوخت خودروتان را چک کنید.
6.سامانه خدمات الکترونیک انتظامی
نیرو انتظامی برای کاهش مراجعات حضوری ارباب رجوعها اقدام به ایجاد سامانه ای کرده است که افراد بتوانند از طریق آن از خدمات مختلف به صورت اینترنتی و آنلاین بهره مند شوند. یکی از مهمترین کارهایی که در این سامانه افراد انجام می دهند، پیگیری کارت سوخت است. شما میتوانید از طریق سامانه خدمات الکترونیک انتظامی به صورت اینترنتی اقدام به استعلام وضعیت کارت سوخت کنید.
برای انجام این کار نیاز است تا به سراغ سامانه epolice.ir آمده و به بررسی وضعیت کارت سوخت تان بپردازید. در صورتی که وارد این وب سایت شدید، میتوانید به سراغ بخش پیگیری کارت سوخت آمده و سپس از طریق کد رهگیری که در هنگام ثبت نام برای دریافت کارت به شما ارائه شده است، وضعیت صدور کارت سوخت خودروتان را چک کنید.
همچنین، لازم به ذکر است، در صورتی که از سوی نیروی انتظامی کارت سوخت شما به اداره پست تحویل داده شده باشد، در سامانه خدمات الکترونیک انتظامی میتوانید شماره مرسوله پستی خود را دریافت کرده و سپس از طریق وارد کردن این شماره رهگیری در سایت اداره پست متوجه شوید که تا چه زمانی به دست تان میرسد.
در کنار امکان استعلام وضعیت کارت سوخت، شما میتوانید از طریق وب سایت خدمات الکترونیکی پلیس از خدمات دیگری چون پیگیری گواهینامه، درخواست گواهی سو پیشینه و حتی صدور خلافی خودرو نیز استفاده کنید و از این طریق بسیاری از فرآیندها را به صورت آنلاین و اینترنتی انجام دهید.
در این مطلب نگاهی به روشهای استعلام و پیگیری کارت سوخت انداختیم و شما را با 6 روش آشنا کردیم که از طریق آن میتوانید کارت سوخت خودروتان در حال حاضر در چه مرحله ای قرار دارد و چه زمانی میتوانید آن را دریافت کنید. توجه به نکات گفته شده در این مقاله به شما کمک میکند تا بتوانید از طریق روشهای حضوری، اینترنتی و غیر حضوری پیگیری روند صدور کارت خودرو خود را انجام دهید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه شما