به گزارش پایگاه خبری نشان :

خبرنگار الهام کریمی، بالاخره پس از یک هفته زمزمه و حدس و گمان، روز یکشنبه، تمام دستگاه‌های دولتی تعطیل شدند. البته که دلیل این تعطیلی، تداوم گرمای شدید و کم‌سابقه هوا به منظور حفظ سلامتی شهروندان و همچنین مدیریت مصرف انرژی اعلام شده. پیشتر هم گفته بودند که روزهای شنبه و یکشنبه به دلیل ساطع شدن اشعه فرابنفش، بیرون آمدن از خانه به منزله در معرض سرطان قرار گرفتن است. 

با توجه به موج گرما و افزایش مصرف برق، دیروز همزمان با اقامه نماز جمعه تهران، چراغ‌های شبستان مصلی به جهت صرفه‌جویی در مصرف برق خاموش شدند.

البته که هوا هم خیلی گرم است اما انگار باز هم در بیان این گزاره از سوی رسانه‌ها حس می‌کنیم کمی اغراق می‌شود. ظاهرا مدیریت مصرف انرژی اصلی‌ترین علت این تعطیلی‌ست. نیازی به پنهان کاری از سوی دولت هم نیست چون می‌دانیم کشور با مشکل جدی تامین برق یا به قول آقایان "ناترازی" روبروست. این همه بازی را منتهی نمی‌فهمیم! 

سیامک قاسمی، فعال حوزه اقتصادی در این باره نوشت: احتمالا می‌دونید که دلیل تعطیلی‌های دوباره این روزها گرما و نگرانی از گرمازدگی نیست، برق نیست آقا، برق نیست! ناترازی برق در کشور به جایی رسیده که با قطع برق واحدهای تولیدی هم مشکل حل نمی‌شود و فقط با تعطیل کردن کشور و پایین آوردن مصرف می‌توانند مشکل را حل کنند، مثل همان آشغال‌ها را زیر فرش کردن! پارسال دو سه روز اینطوری بود، امسال ده روز و سال دیگر احتمالا بیست روز و تا انزوای ایران و عدم سرمایه‌گذاری ادامه دارد، اوضاع هر سال بدتر می‌شود.

کاربری به نام حسن در پاسخ نوشته: پس چگونه به همسایه ها برق می‌فروشند؟؟ این وضعیت مسلماً حاصل ناتوانی و بی عرضگی است نه ناترازی.

اما آزاده مختاری خبرنگار هنوز معتقد است: این دیتاها اگر ایرانی بود می‌شد تصوری داشت که گفتن از گرمای هوای خطرناک،به اضافه تابش اشعه فرابنفش سرطان زا، رد گم کردن ذهن مردم از ناترازی برق است اما این دیتاهای غیرایرانی، دارد از وضعیت قرمزی میگوید که تهدید جان مردم است. دوشنبه هم ناترازی برق هست اما فرابنفش کمتر است.

رضا پای برجام را وسط کشیده: احتمالا می‌دونید که دلیل مشکل ناترازی برق  اول برجام است که جلوی توسعه برق هسته‌ای رو گرفت؛ بعد هم قرارداد پاریس که ابتکار خانم با آن جلوی ساخت نیروگاه رو گرفت... حالا کار دنیا برعکس شده به جای اینکه اینها برای گندی که زدن پاسخگو باشن طلبکار هم شدن!!!

تعطیلی

مهندس خرمی: اینم یه دلیل دیگه که گران کردن لزوما راه حل نیست، قیمت خدمات دولتی هرسال تا ۳برابر شده وهزینه انرژی بجز بنزین تقریبا بالاترین نرخ تورم کشور ثبت کرده. حکایت فعلی حکایت جرائم پلیسه که همه جارو منع بر ورود یا پارک کردن کرده و مردم بدلیل عدم عمل به قانون جریمه میکنه 

مجید معین، روزنامه‌نگار: علاوه بر شبکه فرسوده انتقال برق و عدم همکاری دولت ها با توجه به کسری ۱۷ هزار مگاواتی در کشور ، بخش خصوصی با همت خودش و رایزنی های بسیار موفق شده تا منابع فاینانس خوبی به صورت EPCF جذب کنه ، اما مشکل عدم هیچگونه همکاری است، در حال حاضر ما فقط میتونیم از چند کشور محدود فاینانس و تکنولوژی بگیریم و با توجه به تفاهمنامه‌های فی ما بینی باید دولت یا از طریق گارانتی دولتی و یا تعهد عرضه نفت تضمین پرداخت کند، که متاسفانه با توجه به رقابت در فروش نفت توسط برخی، عملا مسیر بسته شده، هیچ گوش شنوایی هم نیست، اما کجاست کسی که بشنود و در این مسیر که بخش خصوصی با همت خود کار را جلو برده فقط و فقط سنگ اندازی می‌کنند.

سام: موضوع میزان تولید نیست. موضوع بازدهی میانگین ۳۷٪ نیروگاه‌هاست. با همین میزان گاز و مازوتی که میسوزونیم میتونیم تقریبا دو برابر نیاز کشور برق تولید کنیم اگر نیروگاه‌هامون از حداقلات استاندارد جهانی برخوردار باشن. 

تعطیلی

مصطفی مشکل را وسایل بی‌کیفیت می‌داند: مشکل تولید برق و کمبود برق نیست برق هست فراوان هم هست ولی وقتی به دلیل شرایط اقتصادی خانواده ها مجبور می شوند لوازم برقی خانه را از سری E به پایین بخرن که حتی در کمترین حالت مصرف نیز دو برابر سری انرژی Aبرق مصرف می کنند. برق همیشه کم خواهد آمد، مشکل را باید جای دیگر حل کرد...

و افشین: برای جبران ناترازی برق میبایست سالانه حداقل۱۰میلیارد دلار سرمایه گذاری کرد. ولی در ده سال گذشته دریغ از یک ریال. رعایت الگوی مصرف ازطرف مردم ۴٪مشکل روحل میکنه ماحدود ۱۵٪ ناترازی برق داریم. تا ده سال آینده باهمین فرمان بریم ۱۵٪ میشه ۵۰٪ و این یعنی فاجعه!!