به گزارش پایگاه خبری نشان :

در حالی که گزارش آخرین جلسه فدرال رزرو ایالات‌متحده انتظارات کاهش نرخ بهره در سپتامبر را تقویت کرد، قیمت طلا در نزدیکی بالاترین رقم تاریخی خود قرار داشته و معامله‌گران منتظر سخنرانی جروم پاول، برای دریافت اطلاعات در مورد چشم‌انداز نرخ هستند.

قیمت هر انس طلا چند؟

هر اونس طلا در ۲۵۱۱ دلار و ۸۰ سنت در هر اونس ثابت بود و کمتر از رکورد ۲۵۳۱ دلار و ۶۰ سنت در روز سه شنبه معامله شد. معاملات آتی طلای آمریکا نیز ثابت بود و در ۲۵۴۸ دلار و ۵۰ سنت بود.

صورتجلسه نشست ۳۰ تا ۳۱ جولای فدرال رزرو نشان داد که مقامات به کاهش نرخ بهره در ماه آینده تمایل زیادی دارند.

فرمول قیمت گذاری طلا

بر اساس ابزار CME FedWatch، معامله‌گران در نشست سپتامبر فدرال رزرو به طور کامل قیمت‌گذاری را با احتمال ۶۲ درصد کاهش داده‌اند. محیط نرخ بهره پایین باعث افزایش جذابیت شمش‌های بدون بازده می‌شود.

گزارش فدرال رزرو راه را برای سمپوزیوم اقتصادی جکسون هول که از پنجشنبه آغاز می‌شود، هموار می‌کند و جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، قرار است روز جمعه سخنرانی کند.

اس‌پی‌دی آرگلدتراست، بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان، اعلام کرد که دارایی‌های آن در روز چهارشنبه ۰.۰۷ درصد کاهش یافت و به ۸۵۶.۷۰ تن رسید.

طبق گزارش رویترز، در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۲ درصد کاهش به ۲۹.۵۶ دلار در هر اونس رسید، پلاتین با ۰.۴ درصد افزایش به ۹۶۷.۲۵ دلار رسید و پالادیوم ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۹۵۰.۵۷ دلار رسید.

منبع : ایسنا

بازار طلا و ارز تهران امروز تحت تاثیر رکورد تاریخی اونس قرار گرفت و در ابتدا بصورت هیجانی بالا رفت. اما دلار با تغییر مسیر خود، به عنوان لیدر عمل کرد و بازارها را از مسیر افزایشی به کاهشی هدایت کرد. امروز قیمت دلار هرات با گپ منفی 120 تومانی نسبت به آخرین معاملات پشت خطی در 58 هزار و 500 تومان بازگشایی کرد و با افزایش تا 58 هزار و 680 تومان بالا رفت، ولی این افزایش ادامه پیدا نکرد و دلار هرات با تغییر روند، نزولی شد و تا 58 هزار و 200 تومان هم پایین آمد و در میانه کانال 58 هزار تومان قرار گرفت. قیمت دلار تهران نیز امروز را با گپ مثبت 150 تومانی نسبت به آخرین معامله روز گذشته، در 58 هزار و 650 تومان آغاز به کار کرد و همچون دلار هرات در 58 هزار و 400 تومان معامله شد.

امروز در سمت رسمی بازار قیمت ها صعودی بود و دلار نیما و دلار مزون بر مدار افزایش حرکت کردند. قیمت دلار نیما با افزایش بیش از 100 تومانی به 45250 رسید و قیمت دلار در سایت بانک مرکزی با رشد به یک قدمی کانال 41 هزار تومان نزدیک شد. برخی از فعالان بازار ارز می‌گفتند بازارساز به جای آنکه دلار نیما را از 45 هزار تومان با افزایش، به 55 هزار تومان برساند؛ یک بازار جدید با نرخ 55 هزار تومان درست می‌کنند و کم کم مشتری‌های نیما با خروج از این بازار به بازار ارز توافقی منتقل کنند. بر اساس اعلام مرکز مبادله ایران هر دلار امروز 49101 تومان قیمت گذاری شد و حواله دلار با گپ مثبت 83 تومانی هم 45249 تومان خرید و فروش شد. همچنین یورو مبادله ای امروز با افزایش 315 تومانی 54355 تومان قیمت خورد و ارزش حواله یورو هم با افزایش 382 تومانی، به کانال بالاتر و 50096 تومان رسید. درهم امارات هم در مرکز مبادله، 13370 تومان ارزش گذاری شد و درهم حواله نیز 12322 تومان قیمت خورد.

امروز قیمت درهم امارات با کاهش 20 تومانی نسبت به آخرین قیمت روز گذشته در 16 هزار و 80 تومان شروع کرد و در ابتدا با افزایش تا 16 هزار و 120 تومان بالا رفت. این اسکناس در ادامه با روندی نزولی به 16 هزار 90 تومان رسید.

بازار طلا و سکه امروز شاهد رکورد تاریخی اونس طلا بود. قیمت طلا در بازار جهانی برای اولین بار در تاریخ به بالای 2500 دلار در هر اونس رسید و امیدواری‌ها نسبت به کاهش نرخ‌های بهره از سوی فدرال رزرو آمریکا را افزایش داده است. قیمت اونس تا 2525 دلار افزایش پیدا کرد که با این افزایش، یک رکورد تاریخی جدید ثبت کرد. برای اولین بار در تاریخ، ارزش یک شمش طلا به یک میلیون دلار رسید.

قیمت طلای آبشده روز معاملاتی خود را با کاهش 15 هزار تومانی نسبت به معاملات پشت خطی، در 15 میلیون و 405 هزار تومان آغاز کرد و در ابتدا تحت تاثیر رکورد قیمتی اونس، افزایشی شد و تا 15 میلیون و 520 هزار تومان صعود کرد و در ادامه به دلیل پایین بودن قیمت دلار، کاهشی شد و 15 میلیون و 390 هزار تومان قیمت خورد. هر گرم طلای 18 عیار هم امروز در 3 میلیون و 577 هزار تومان و حوالی آن معامله می‌شد.

همچنین قیمت سکه امامی امروز همچون بازگشایی روزهای گذشته، بدون تغییر نسبت به دیروز در 42 میلیون و 200 هزار تومان شروع کرد و این فلز گرانبهای داخلی هم تحت تاثیر افزایش قیمت تاریخی اونس، تا 42 میلیون و 300 هزار تومان رفت و ادامه معاملات را در پله دوم کانال 42 میلیون تومان معامله شد. معامله گران بر این باورند که اونس طلا سقف تاریخی را شکسته و پایین نمی‌آید و هیچ یک از بازارها به اندازه دلار و طلا تا پایان سال سود خوبی نخواهد داد.

افزایش خوش‌بینی به تسهیل پولی، خریدهای کلان بانک‌های مرکزی از جمله دلایلی هستند که قیمت طلای جهانی را در سال جاری به میزان 20 درصد افزایش دادند. همچنین، کارشناسان می‌گویند افزایش تهدیدات ژئوپلتیکی مانند تنش در خاورمیانه و جنگ روسیه با اوکراین تقاضا را برای طلای جهانی به‌عنوان یک دارایی مطمئن بیشتر کرده است.

به نظر معامله‌گران اتفاقاتی که تا پایان سال می‌تواند بر نرخ دلار و طلا تأثیر بگذارد عبارتند از «ناآرامی‌های منطقه‌ای»، «نتایج انتخابات آمریکا»، «کسری شدید بودجه و تعیین نرخ بودجه 1404 در آذرماه»، «تسویه حساب با شرکت‌های خارجی در آذر و دی‌ماه» و «افزایش نرخ طلای جهانی» با توجه به شکست سقف تاریخی. این عوامل می‌توانند به شکل مستقیم یا غیرمستقیم بر قیمت‌ها تأثیر بگذارند و باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند. به گزارش اقتصادنیوز، معامله‌گران با این عوامل نتیجه گرفتند که پتانسیل افزایش، نسبت به کاهش در میان مدت 7 ماهه به مراتب بالاتر است.

خبر دیگر تداوم عرضه ارز اربعین تا سوم شهریور بود. فروش حضوری ارز اربعین به زائران که از ۸ مرداد ماه شروع شده تا روز شنبه سوم شهریور ماه از طریق ۷ بانک عامل معرفی شده از سوی بانک مرکزی ادامه دارد. همچنین، بازار هرات روز چهارشنبه تعطیل است و معاملات فردا با نرخ فردایی تسویه خواهند خورد.

در روز سه‌شنبه خبر آغاز تزریق 10 همت به صندوق تثبیت بورس مورد توجه معامله‌گران بود. از هفته گذشته جو خبری درمورد حمایت از بازار سهام شکل گرفته اما با توجه به ورود و خروج پول و ارزش معاملات بورس همچنان بی اعتمادی نسبت به بازار سهام موج می‌زند. معامله‌گران معتقدند پول بلوکه شده در بانک‌ها برای ثبت نام ایران خودرو میزان قابل توجهی است که اگر بورس گزینه ورود فعالان نباشد، این پول‌ها می‌تواند به سمت بازار طلا و ارز بیاید. باید ببینیم تحرکات شکل گرفته در بورس، این بازار را احیا می‌کند یا نه.