یک نرم افزار حسابداری جامع، رسیدگی به نیازهای مالی و متنوع یک کسبوکار را به صورتی یکپارچه نظم میبخشد. حسابداری، انبارگردانی، دریافت و پرداخت، صدور فاکتور، ارزیابی خرید و فروش، امور بانکی، ثبت و چاپ چک و حقوق و دستمزد از جمله نیازهای ضروری یک کسبوکار محسوب میشوند.
بنابراین کارکرد یک نرم افزار حسابداری جامع از صدور سند های حسابداری و ارائه گزارشات متنوع مانند صورتحساب، مانده حساب، سود و زیان فراتر میرود. عملیاتی از قبیل رسیدگی به امور بانکی، صدور انواع فاکتور، رسیدگی به موجودی انبار متناسب با ورود و خروج مواد اولیه و کالاها، محدود یا ایجاد کردن دسترسی کاربران متناسب با نقش هر یک و ارسال انواع پیامک برای کاربران و یا مشتریان از جمله قابلیتهای یک نرم افزار حسابداری جامع محسوب میشود.
یک نرم افزار جامع حسابداری چگونه میتواند موارد گفته شده را به صورتی یکپارچه در کنار هم جمع کند؟ هر یک از قابلیتهای اصلی گفته شده در بالا باید دارای چه زیرمجموعههایی باشند تا پاسخگوی نیازهای کسبوکارهای کوچک و بزرگ باشند؟ در ادامه مقاله سعی میکنیم به تفصیل به این سوالات پاسخ دهیم و در آخر به یک نمونه موفق در بازار اشاره کنیم.
ویژگیهای یک نرم افزار جامع حسابداری
ثبت کدهای حسابداری در سیستم
اصلی ترین دغدغهی یک کسبوکار، صرف نظر از کوچکی یا بزرگی آن، ثبت سود و زیان، محاسبه مانده حساب و تنظیم صورت حسابهاست. به تفصیل سایر قابلیتهای زیرمجموعهی ثبت کدهای حسابداری از قرار زیرند: تعریف کدینگ دلخواه، صدور سند اتوماتیک و غیر اتوماتیک، امکان تجمیع، مرتبسازی و کپی اسناد و امکان جستجوی اسناد، تعریف سرفصلها در یک سطح گروه، یک سطح کل، بینهایت معین، بینهایت تفصیلی و تفصیلی شناور، امکان تعریف نامحدود شرکت و سال مالی، امکان ایجاد سند افتتاحیه بهطور خودکار از روی سند اختتامیه سال قبل، تعریف حساب های بانکی حساب اشخاص و صندوق به صورت نامحدود، سطوح شناور تفصیلی واحد و مرکز هزینه.
تنظیم گزارشات دقیق حسابداری
ثبت اطلاعات و محاسبه صورت حساب ها بدون تنظیم گزارشات پیوسته، تصمیمگیری و برنامهریزی برای امور پیش روی یک کسب و کار را دچار مشکل میکند. یک نرم افزار موفق در تمامی بخشها، امکان تنظیم گزارشات دلخواه کاربران را دارد. با تحلیل تخصصی گزارشات امکان تصمیمگیری برای برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت آسانتر میشود.
مرور حسابها، ترازهای آزمایشی، دفتر روزنامه، دفتر حسابداری، گزارش تراز از کد تا کد دلخواه، گزارش دفتر کل ماهیانه، گزارش روزنامه ماهیانه، گزارش درآمد و هزینه، گردش حساب تفصیلی، گزارش دفتر مرکز هزینه، گزارش تراز مرکز هزینه، گزارش فاکتورهای فروش و خرید، گزارش کالا، گزارش حساب های بانکی و بدهکاری و بستانکاری اشخاص، گزارش انبار، گزارش فصلی فاکتورها جهت ارائه به سازمان دارایی، ارائه گزارش از مانده تفصیلیهای یک حساب به تفکیک سطوح از جمله این گزارشات محسوب میشوند.
صدور فاکتورهای خرید فروش برگشتی و پیش فاکتور
صدور و چاپ فاکتور در فرمتهای دلخواه کاربر در حرفههای مختلف لازم است. بنابراین یک برنامه حسابداری ضمن اینکه امکان ثبت و چاپ فاکتور مطابق فرمت دارایی را دارد لازم است به هر شکل و فرمتی که کاربر تمایل دارد نیز تنظیم شود. سایر امکانات از قبیل صدور پیش فاکتور و تبدیل آن به فاکتور، امکان استفاده از بارکدخوان، استفاده از دستگاه و ماژول های مختلف جهت ارتباط با پایانه های فروشگاهی و سازگاری با نرم افزارهای Word و اکسل و ارسال خروجی مد نظر به آن ها از دیگر موارد مورد نیاز در این زمینه محسوب میشود.
خزانه داری و پوشش حوزه دریافت و پرداخت، صدور و چاپ چک و سایر فرمهای بانکی
نرم افزار حسابداری جامع انواع متنوع روشهای دریافت و پرداخت از قبیل امور بانکی، تنظیم و چاپ چک، سفته و برات، ثبت و چاپ انواع فیشهای بانکی، فرم ساتنا و پایا، چاپ چک آزاد، چاپ دستور پرداخت و رسید چک و خلاصه رسیدگی به همه امور مالی دلخواه صاحبان یک کسب و کار را پوشش میدهد.
انبارداری
انبارگردانی و رسیدگی به ورودیها و خروجیهای انبار، تعریف انبارهای متعدد، امکان ایجاد کالاهای جدید با استفاده از تعریف ویژگی کالاها، نمایش موجودی کالاها در همه انبارها به صورت یک جا، صدور رسید و حواله انبار به همراه گزارش های مربوطه آن ها همگی در بخش انبارداری یک نرم افزار حسابداری قرار میگیرند.
امنیت و پشتیبانی
در کنار تمامی موارد گفته شده، امنیت اطلاعات با تعیین سطح دسترسی کاربران به حسابها در کلیه سطوح و تعیین دسترسی کاربران به کلیه فرمهای عملیاتی از جمله موارد بسیار بااهمیت محسوب میشود. امکان تهیه پشتیبان از اطلاعات و بازیابی آسان آن، امکان استفاده به صورت شبکه یا تک کاربره و حتی دورکاری، پشتیبانی نرم افزار به صورت تلفنی و تیکتی نصب و آموزش رایگان از دیگر موارد ضروری است.
معرفی یک نمونه نرم افزار حسابداری جامع
همانطور که اشاره شد هر کسبوکار کوچک و بزرگی نیازمند یک نرم افزار حسابداری جامع برای ثبت حسابوکتابها و تنظیم و دریافت گزارشات متنوع مانند صورتحساب، مانده حساب، سود و زیان است.
نرم افزار حسابداری سیناپردازش با توجه به سالها تجربه و استقبال خوب کسبوکارهای بزرگ و کوچک به عنوان یک نمونه موفق در بازار مطرح است. این نرم افزار در دو شاخه نرم افزار حسابداری شرکتی و حسابداری فروشگاهی عرضه میشود. در نرم افزار حسابداری فروشگاهی علاوه بر کارکردهای اصلی و پایه، قابلیتهای دیگری از جمله صدور انواع فاکتور، رسیدگی به موجودی انبار و استفاده از بارکدخوان، پوشش کامل حوزه دریافت و پرداخت، محدود یا ایجاد کردن دسترسی کاربران متناسب با نقش هر یک و ارسال انواع پیامک برای کاربران و یا مشتریان پوشش داده شده است.
همچینین در نرم افزار حسابداری شرکتی سیناپردازش طیف گستردهی قابلیتها تا آنجاست کا کاربر از هر جهت از استفاده از سایر نرم افزارها از قبیل چاپ چک، خزانهداری، صدور فاکتور و انبارداری بینیاز شود. در این نرم افزار امکانات متنوع مورد نیاز یک کسب و کار به صورتی یکپارچه و جامع پوشش داده شده است.
قیمت مناسب، ارائه پشتیانی از سوی تیم متخصص و حرفهای، ارائه آموزشهای رایگان، امکان استفاده به صورت شبکه تک کاربره یا دورکاری همگی از جمله قابلیتهای جانبی این نرم افزار محسوب میشود. نرم افزار حسابداری سیناپردازش در عین سادگی و تخصصی بودنش نیازهای هر نوع کسب و کاری را متناسب با حوزه فعالیت هر یک، پاسخگو است.
دیدگاه شما